Fiat 500 за шейхове

2812
2017

Преди повече от половин век Fiat 500 реализира невероятен успех, като демонстрира автомобилен „минимализъм“ в най-чиста форма. В наши дни наследникът на легендарния „мъник“ еволюира до нещо съвсем различно – той стана „лайфстайл продукт“, който е израз по-скоро на собствен стил, отколкото евтино решение за придвижване от т.А до т.В. Нещо повече – персонализацията на 500 се е превърнала в мания за някои от почитателите на модела. Брилятен пример е Cinquone Qatar – версия на модела, поръчана от арабин на италианското тунинг студио Romeo Ferraris. Уникатът е всичко друго, но не и скромен – напротив, човек се чуди как толкова много лукс може да бъде побран на такава малка площ.

Екипиран с напомпан до 248 конски сили 1,4-литров турбобензинов двигател, Fiat-ът се изстрелва само за 5 сек от 0 до 100 км/ч и достига максимална скорост 240 км/ч. За да бъде каросерията достатъчно сигурна и устойчива на усукване при подобни показатели, задната седалка е демонтирана и на нейно място е поставен ролбар, облечен в бяла кожа с фини декоративни шевове. Новата изпускателна система разполага с клапи, регулируеми дистанционно за контрол на звука, както и с по-големи спирачки и с ново окачване Bilstein.

Още по-атрактивни са подобренията в кокпита, издържан изцяло в „шейхов“ стил – с алкантара, бял мокет и кожа за „обличане“ на таблото в цветове бяло и бордо, както и с множество златни елементи като дръжките на вратите, вентилационните отвори, бутоните на централната конзола и др. Седалките са с електрическо управление, а в багажника има мрежи за каските – задължителен аксесоар за малката „бегачка“, готова за любителски обиколки по пистите. Нищо, че в центъра на купето е монтирана масичка с кожена облицовка и „гнезда“ за чаши…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин