AUTO BILD България / Fiat 500 в яхтен стил

Fiat 500 в яхтен стил


6
юли
2018

За 60-ия рожден ден на Fiat Garage Italia представи и модерна интерпретация на Fiat 500 Jolly Spiaggina – без покрив. Творението на дизайнерския екип около Лапо Елкан няма задни седалки и донякъде напомня на яхта с дървеното покритие над пространството за втория ред места. Като алтернатива на традиционното предно стъкло се появява малко „ръбче“, което стига буквално до нивото на волана. За разлика от оригинала, представен преди повече от половин век, тук вратите са запазени.

Fiat лансира специална версия на култовия 500, за да отпразнува рождения ден на марката и 60-ата годишнина от премиерата на 500 Jolly Spiaggina – символа на Dolce Vita. За двойния празник италианците представят лимитираната до 1958 бройки модификация Spiaggina ’58 с ултрашикозни дизайнерски елементи. Прякорът Spiaggina идва от италианската дума за плаж и маркира най-добре територията, която някогашният „мъник“ без врати покорява.

Още по темата

Card image cap
Mercedes-AMG GT Roadster: Рррроудстърът

20
окт.
2016

Mercedes махна покрива на AMG GT: като роудстър мощният спортист директно спечели нашите сърца

Card image cap
Клонираните атакуват

8
авг.
2016

Куриозна катастрофа стана в Китай: Landwind X7, копие на Range Rover Evoque, се удря в британския оригинал. Двете коли дори са боядисани в един и същ цвят

Card image cap

В последния брой:

Архив >