/ Fiat 500е e най-продаваният електромобил в Италия и Германия

Fiat 500е e най-продаваният електромобил в Италия и Германия

Новият електрически FIAT 500e заема трето място в Европа в общия пазар на електрически автомобили през първото полугодие на 2022 г.*, като е на първо място в Германия и Италия, а във Франция и Испания се класира в челната тройка. Само за две години след лансирането си електрическият FIAT 500e беше избран от над 100 000 клиенти и спечели 30 международни награди в девет страни, с което се превърна в найнаграждавания модел на FIAT.

Проектиран и произведен в Торино, новият FIAT 500e е символ на италианската креативност и печели феновете на продуктите Made in Italy по целия свят. Към днешна дата моделът се продава в 38 държави в четири различни географски области – от Европа до Латинска Америка, от Близкия Изток до Япония. В България електрическият FIAT 500e също се радва на голяма популярност и се предлага на атрактивни лизингови условия с месечна вноска от 500 лв., като за клиентите има налични на склад автомобили с високо оборудване.

Допълнителна врата за втория ред седалки

Почитателите на пътуването с неподражаем италиански стил и най-модерни електрически задвижващи технологии могат да избират между три варианта на каросерията – хечбек, кабрио и 3+1 врати. При версията 3+1 в дясната част на автомобила е интегрирана допълнителна врата със срещуположно отваряне, която улеснява достъпа до втория ред седалки. Мощната батерия с капацитет 42 кВтч осигурява до 320 км пробег (по WLTP). В градски условия могат да бъдат изминати до 460 км благодарение на функцията за регенериране на енергията при по-честите намалявания на скоростта и при спиране. В зависимост от дължината на всекидневните си дистанции собствениците на електрическия FIAT 500e могат да ползват автомобила си с едно или две зареждания седмично.

Честит рожден ден, FIAT 500!

Пазарният успех на новия FIAT 500e отзнаменува 65-ата годишнина от създаването на неговия предшественик – емблематичния FIAT 500. Днешният модерен и високотехнологичен електрически модел е символ на новата Dolce Vita и показва как FIAT осъществява историческата си социална мисия за преход към електрическа мобилност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин