Fiat прави сдържан фейслифт на 500X

2812
2016

Оказва се, че е възможно един производител да направи фейслифт на модел и само две години след пускането му на пазара. Fiat 500X е на пазара от ноември 2014 г. и сега е сдържано освежен. Макар, че сдържано е доста силно казано…

За моделната 2017 година предлаганите варианти на оборудване ще продължат да бъдат пет. Три от тях (Pop, Pop Star и Lounge) ще бъдат комбинирани с предно задвижване и ще имат градска визия. За малко повече офроуд чар ще се погрижат версиите Cross и Cross Plus със съответно оформени брони и защита на пода на автомобила, както и с дневни светлини и опционално 4х4 задвижване. Нови са цветовете на каросерията Cappuccino, Jeans и Donatello, както и серийните 17-цолови алуминиеви джанти за 500X Lounge и обновени детайли в интериора (двуцветни комбинации на тапицериите от плат, както и кожена тапицерия). Размерите на модела остават непроменени. Дължината на каросерията на SUV-а е 4,25 метра.

При задвижването всичко остава постарому. Гамата на двигателите включва три бензинови модела със 110, 140 и 170 к.с., както и три дизелови с 95, 120 и 140 к.с. В зависимост от моторизацията се предлагат и различни трансмисии: механична 5- или 6-степенна, 6-степенна автоматична с два съединителя и 9-степенна автоматична. Единствената новост е, че базовият бензинов мотор със 110 к.с. се предлага и за моделите Cross и Cross Plus. Двойното задвижване се предлага само с топдизеловия и топбензиновия двигател.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин