FIA ERC Junior: Adam с мисия да защити титлата си

0404
2016

След отлагането на рали „Лиепайа“ в Латвия в началото на февруари поради лошите климатични условия, стартът на сезона за шампионата 2016 FIA ERC Junior ще се състои на трасето на рали „Ирландия“ от 7 до 9 април. В качеството си на защитаващ шампионската титла, Opel Motorsport влиза в новия сезон с големи очаквания. Това е така, особено защото миналата година Емил Бергквист и Мариян Грийбел финишираха с двойна победа с Adam R2 на асфалтовото рали в столицата на Северна Ирландия Белфаст. Пилотите на Opel Мариян Грийбел (на 26 години, от Ханвайлер), Юлиус Танерт (на 25 години, от Цвикау) и Крис Инграм (на 21 години, от Манчестър) отново са се устремили към финиширане на подиума този сезон.

“Трудните етапи по тесните и изключително бързи асфалтови пътища с множество възвишения и спускания не оставят никакво място за грешка. Очаквам най-голямото съперничество да дойде от моите съотборници,” заяви класиралият се на второ място миналата година Мариян Грийбел, който се състезава за първи път със своя нов навигатор Пирмин Винклхофер (на 20 г., от Покинг, Германия).

Както Грийбел, така и Юлиус Танерт се състезава за отбора на ADAC Opel Rallye Junior. Победител в ADAC Opel Rallye Cup 2015, Танерт сега ще участва в първото си ERC като пилот на Opel. “С нетърпение очаквам това и се чувствам много добре подготвен,” заяви Танерт, който ще се състезава с редовния си навигатор Дженифър Тийлен (на 31 години, от Люксембург). “Искам да се представя добре по бързите асфалтови отсечки в Северна Ирландия и да се боря за първото място във FIA ERC Junior.”

Новият за Opel пилот Крис Инграм няма търпение да дочака първото си състезание с навигатор Катрин Бекер (на 35 години, от Шлиц) до себе си. “Ирландия“ е легендарно рали с някои от най-добрите етапи в Европа и с фантастична атмосфера. Миналата година пилотите на Opel и аз наистина се борихме с нея. А сега, тази година аз самият съм в този невероятен Adam R2,” каза Инграм, който ще се състезава под флага на Opel Rallye Junior.

Борбата на рали „Ирландия“ е по-трудна от всякога тази година: двайсет и шест автомобила R2 от категория RC4, включително осем отбора, регистрирани във FIA ERC Junior и тринайсет в ERC3, ще атакуват изключително трудните асфалтови етапи с дължина над 210 километра. Осем Opel Adam R2 ще се състезават на рали „Ирландия“. Допълнително към тримата заводски пилоти, Пол Лукаш Пиениачек, ирландецът Келъм Дивайн, както и по-младите Матиас Адиелсон (Швеция), Робърт Дагън и Арън Уиндъс (и двамата от Великобритания) подкрепяни от Vauxhall ще бъдат зад волана на една от рали машините със 190 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин