Ferrari SF90 Stradale за 1 млн. лева размазано на тест драйв (ВИДЕО)

0302
2022

Понякога автомобилът мечта може да те накара да преживееш кошмар… В Instagram е качено видео, на което се вижда как млад мъж удря Ferrari SF90 Stradale на стойност над 1 млн. лева. Специфичното в случката е, че суперавтомобилът не е собственост на злополучния водач.

Краткият клип е заснет от пътника до шофьора и разкрива как момчето зад волана превключва на трета предавка при около 120 км/ч и очевидно дава твърде много газ. Ferrari-то с мощност 1000 к.с. се отклонява рязко надясно, водачът не успява да контрира с волана и колата се блъска в бордюра. По-нататък в клипчето се виждат щетите: предната броня е смачкана и от Ferrari-то тече (вероятно) охладителна течност. Освен това са „гръмнали“ две въздушни възглавници и окачването вероятно също е увредено, но по-важното е, че няма пострадали. И макар че на пръв поглед автомобилът подлежи на ремонт, той няма да бъде евтин. Не е ясно кой ще плати за поправката, тъй като въпросното SF90 Stradale, което може да достигне скорост до 340 км/ч и струва доста над 1 млн. лева, е било взето под наем.

Инцидентът е станал в Дубай, а шофьорът е украинският инвеститор Алекс Слобоженко, основател на маркетинговата компания „Traffic Devils“, отявлен фен на бързите автомобили. Твърди се, че притежавал Lamborghini Huracán Evo, Mercedes-AMG S 63 и два броя Mitsubishi Lancer Evo.

Технически дефект или липса на умения?

По данни на Automedia Слобоженко бил тествал SF90 в Дубай, за да види дали си струва да смени с него своето Lamborghini Huracán Evo с 640 к.с. Надали след катастрофата ще го направи. Слобоженко е убеден, че причината за инцидента била технически дефект, но според нас в случая става въпрос по-скоро за липса на талант – все пак не всеки може да контролира 1000 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин