Ferrari Sergio за 8,6 милиона!

Няма по-ексклузивен начин да карате Ferrari от Sergio, тъй като от модела има само шест автомобила. James Edition продава първата кола от малката серия!


16
авг.
2017

За първи път на пазара се появява супер-редкият модел Ferrari Sergio! С автомобила от малка серия Ferrari отдава почит на починалия през  2012 г. Серджо Фарина, синът на Батиста Фарина. Той е основателят на легендарното дизайнерско студио Pininfarina. Резултатът е откритият модел Sergio, суперексклузивна малка серия от само шест екземпляра! Сега холандците от James Edition продават един автомобил за 8,6 милиона лева. За първия собственик на колата, регистрирана в Швейцария, сделката би трябвало да е добра, тъй като цената на Sergio като нов е била около 5 милиона лева. Досега от Ferrari не са обявявали официално цени за модела. Продажбата на малката серия през 2013 г. протича по следния начин: съгласно собствен план Ferrari кани от всички свои клиенти в цял свят шест души, които в Маранело посочват оборудването на своя Sergio и определят акцентите на автомобила. Автомобилът, който сега ще бъде продаден, е първият от серията и е лакиран в жълто-черно. Под превъзходната каросерия на Pininfarina се крие 458 Speciale Aperta, който разполага с 605 к.с. от 4,5-литров V8  агрегат и задвижва задните колела. Дизайнът на Sergio наподобява този на ерата на Pininfarina от 60-те и 70-те години.

Още по темата

Card image cap
Lamborghini LM 002: чудовището на Тина Търнър

4
юли
2017

Само по себе си всяко Lamborghini LM 002 е истинска екзотика. Но този екземпляр е нещо още по-особено - той е принадлежал на рок дивата Тина Търнър, по чието желание е преработен със задвижване на Mercedes

Card image cap
Fiesta ST200: ускорителят на частици

16
юни
2016

1,6 литра работен обем и 200 к.с. са напълно достатъчни за спортното задвижване на малкия автомобил с тегло само 1163 кг. По отношение на радостта от шофирането никой не може да се мери с жизнения Ford Fiesta ST200!

Card image cap

В последния брой:

Архив >