Ferrari Enzo – унищожено след удар с Honda Jazz

1410
2022

Това много рядко срещано Ferrari Enzo катастрофира с Honda Jazz. Щетите са огромни!

При такава гледка феновете на автомобилите направо могат да се разплачат: Ferrari Enzo претърпял сериозна катастрофа на британския остров Джърси. Италианският спортен автомобил се сблъскал с Honda Jazz. Щетите са доста големи.

Не е известно, как се е стигнало до катастрофата. Свидетел видял, как едно Ferrari се блъснал в средната лента и след това спряло. Как обаче се е сблъскало с Honda-та, не е известно.

Разпилени части от каросерията, счупени колела

От страната на водача личи, че Ferrari-то е напълно унищожено, като освен това липсват части от каросерията в зоната на задното колело. Изглежда задното колело на супер се е ударило в бордюр и се е изкривило. Въздушните възглавници на двата автомобила са се отворили.

Предницата на Honda Jazz също е сериозно пострадала, предната броня е доста смачкана, предните колела са се изкривили. За щастие при катастрофата няма сериозно пострадали. Водачът на Ferrari-то не е бил неговият собственик, той просто е докарал колата до острова.

Цената като ново на Ferrari-то е около 1,3 милиона лева

Със само 400 екземпляра, които са произведени от Ferrari между 2002 и 2004 г., Enzo се среща доста рядко по пътищата. Неговият V12-атмосферен двигател разполага с 660 к.с., солидна мощност, която изисква и добри шофьорски умения. Определено няма да е евтино, да ремонтираш толкова рядко срещан и стар модел. Като нов „спортистът” от Италия е струвал около 1,3 милиона лева, а междувременно някои екземпляри сменят собствениците си за около 4 милиона лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин