Ferrari 512 TR влезе във витрината на мол


29
дек.
2021

Леко натискане на педала на газта с голямо въздействие: 82-годишният водач на Ferrari 512 TR се заби във витрината на търговски център в Андора!

Когато рядко срещани суперспортни автомобили катастрофират, то водачите най-често са в две възрастови групи: или млади и неопитни, или възрастни шофьори, които са позагубили уменията и реакциите си. В случая с катастрофиралото Ferrari 512 TR в Андора „късметлията“ е от втората група: малко преди Коледа зад волана на автомобила е бил 82-годишен мъж, който по неизвестна причина се е отклонил от пътя и влязъл с колата си през витрината на търговски център. Половината от автомобила останала навън, а другата половина влязла вътре в магазина.

По информация на вестник „Diari d’Andorra“ регистрираното в малката държава Ferrari се е движило на 22-ри декември 2021 г. малко след обед в посока търговски център „River Centro Comercial“ в Сант Хулия де Лория. Зад волана е бил 82-годишен мъж, а до него е била 59-годишната му спътничка. Изведнъж суперспортният автомобил се отклонил от пътя, пресякъл насрещното платно, а след това влязъл във витрината на търговския център. Водачът и неговата придружителка били леко ранени, както и служителка на търговския център. Всички е трябвало да посетят за кратко болницата. 

При катастрофата е увредено рядко срещано Ferrari 512 TR

Щетите по търговския център не са големи, но не може да се каже същото за италианския суперспотист. Предният капак на разполагащия с 428 к.с. болид със средно разположен двигател е изкривен нагоре, предният спойлер е счупен, а долната част на автомобила е увредена. Трудно е да се предвиди, колко ще струва ремонтът, но такива употребявани автомобили се предлагат за около 320 000 лв. Ferrari 512 TR е наследникът на легендарния Testarossa, известен от телевизионния сериал „Miami Vice“. Между 1991 и 994 г. са произведени 2280 екземпляра от модела.

Още по темата