Ferrari-то сред тракторите

За своя 70-и рожден ден чешката фирма Zetor реши да си направи подарък и покани италианците от Pininfarina да изработят дизайнерски трактор


16
юни
2017

Студията с наименование Zetor by Pininfarina прави впечатление с множество елементи, познати ни от спортните автомобили: изнесен напред нос, раздути калници и брони, по-широки гуми, затъмнени стъкла, удебелени и хромирани ауспухови тръби, LED светлини, задница в стила на дифузьор. Един истински земеделски болид! Атрактивният премиум трактор дори разполага с хриле за охлаждане на двигателя и отсечен ръб на покрива. „Смятаме в бъдеще тази дизайнерска линия на Zetor by Pininfarina задължително да присъства в моделите ни, защото съвременните селскостопански машини трябва да изглеждат красиво“, споделят от екипа на Zetor.

Произведение на изкуството: аеродинамична предница, изсечени фарове, типичният за Ferrari яркочервен лак

Според дизайнерите на Pininfarina комбинацията от два цвята трябва да символизира симбиозата между функционалната част (черно) и спортния дух (червено). В името на практичността страничните елементи и спойлери може да се демонтират леко и бързо, за да се извършват при нужда обичайните за този тип машини сервизни дейности. Относно мощността на вълнуващия трактор в стил Ferrari все още няма официална информация, но според различни източници спектърът от модели на чешкия специалист ще се разпростира в диапазона между 50 и 200 к.с. В същото време Pininfarina отдавна се изявява успешно не само в света на автомобилизма. Студиото от Италия, което се прочу със стайлинга на аристократични спортни модели на елитни производители като Ferrari, Alfa Romeo, Fiat или Maserati, освен с еротичния трактор пожъна не по-малко овации за екстериорния дизайн на високоскорстния влак Eurostar.

Как да нагазиш с тези красиви колела в калта? С огромно удоволствие! До 200 к.с. подсилват удоволствието

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин