Ferrari с 1000 к.с. се блъсна в паркирани коли, водачът избяга

0106
2022

1000 к.с. не са за аматьори: във Великобритания едно Ferrari SF90 се ударило в паркирани автомобил. Водачът избягал!

Автомобилите с 1000 к.с. не са детски играчки. Само няколко месеца след като по време на тестове в Дубай бе разбито Ferrari SF90 Stradale, сега катастрофира следващото SF90. Няма пострадали, но водачът е избягал!

Катастрофата е станала в британското градче Халсоуен. Макар и да няма информация за точната причина за катастрофата, са възможни два сценария:  или водачът не е внимавал и се е блъснал в паркираните коли, или просто е загубил контрол над разполагащото с 1000 к.с. и вдигащо 340 км/ч Ferrari.

Ferrari-то се блъснало челно в паркираните автомобили

Резултатът: струващото 1 милион лева Ferrari се блъска челно в няколко паркирани автомобила. Щетите по това SF90 са значително, предният капак е откъснат, един фар липсва, а въздушните възглавници са се отворили.

Повредена ли е хибридната техника?

Още по-лошо е това, че в багажника на SF90 е разположена техниката на предните електромотори и е възможно тя да е повредена. Ferrari SF90 Stradale е Plug-in-хибрид, чийто разполагащ със 780 к.с. V8-битурбо агрегат бива подпомаган от три електромотора.

Системната мощност на това Ferrari е 1000 к.с., а максималният въртящ момент –  800 Нм. 100 км/ч се достигат след 2,5 секунди, а 200 км/ч – след 6,7 секунди. Същевременно благодарение на батерията си с капацитет от 7,9 кВтч. SF90 може да измине 25 километра изцяло на електричество.

Ако сложната и скъпа техника действително е повредена, това би могло да затрудни ремонта. Най-малкото ще струва доста скъпо. В момента обаче катастрофиралото Ferrari така или иначе е конфискувано, тъй като след произшествието водачът е избягал. Както казахме, автомобилите с 1000 к.с. не са детски играчки!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин