Fendt e100 Vario: трактор на ток


12
юни
2018

След автомобилната индустрия сега и производителите на селскостопанска техника откриват електрическото задвижване. През миналия ноември на изложението Agritechnica в германския град Хановер баварският производител Fendt представи модела си e100 Vario. Трактор с електрическо задвижване с капацитет на батерията 100 кВтч.

ЛОСТЪТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ Като джойстик на компютър. Управлява посоката на движение, скоростта и разсадо-посадъчните устройства. Двата оранжеви бутона са темпомат и избор на оборотите.

МАРКАТА Fendt е основана през 1930 г. от братята Херман и Ксавер Фенд. До 1997 г. е семейна фирма със седалище в Марктобердорф (провинция Бавария), а днес е собственост на американския концерн Agco.

БАТЕРИЯТА Намира се под капака, с нейна помощ тракторът разполага с мощност от 67 к.с. По този начин той е подходящ за работа в стопанството, в оранжерията, в гората или на нивата. Първите модели ще се доставят от тази година.

БУКСАТА Електрическият трактор може да бъде зареждан с 400 волта и 22 кВт през CCS щекер (на снимката вляво). Освен това моделът е оборудван с функция за бързо зареждане.

ПРЕДНИЦАТА Тук както и на задницата има „AEF съвместим интерфейс“. Иначе казано: букса за включване на електроуреди като фронтална косачка

ЗАДНИЦАТА Силоотводен вал, хидравлика и букса за свързване на електрически уреди (например косачен механизъм)

 

 

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >