Faraday Future предизвиква Ferrari (ВИДЕО)

Faraday Future вдига високо летвата спрямо първия си електрически SUV. Във видеотийзър новият модел предизвиква Ferrari, Bentley и Tesla!

1512
2016

Няколко седмици преди началото на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас (5-8 януари 2017 г.) Faraday Future разпространи видео за новия си електрически SUV. В него производителят пуска прототипа, който все още си няма име, в драг състезание срещу Bentley Bentayga, Ferrari 488 GTB и Tesla Model X. Първоначално Faraday Future не издава как завършва надпреварата. Въпреки това клипът подсказва, че силите са близки – все пак електрическият SUV (поне частично) е базиран на концепцията FFZero1 с 1000 к.с.

Наскоро Faraday Future разпространи снимки с някои детайли на автомобила. От тях човек може да заключи, че моделът ще използва при своята презентация камери вместо външни огледала – но с оглед на законовите рамки към момента това не е приложимо за серийното производство. В предната част доминират светлини, преминаващи по цялата широчина на колата. Освен това от компанията разпространиха видео, представящо маскиран прототип по време на тестове. Той се носи безшумно по писта в пустинята. До лансирането на модела за масово производство обаче има още време – Faraday Future няма да стигне до крайните клиенти преди края на 2017 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин