Exorcist-ът с 1000 к.с. готов за атаката на Demon

0504
2017

Само около седмица остава до премиерата на Challenger Demon, но от Hennessey вече са готови с негов конкурент. Той се казва Exorcist – и както името, така и разпространеното от Hennessey прессъобщение доказват, че колата е проектирана като “анти-Demon”. Това не се усеща при визуален досег с машината – защото тя изглежда почти като стандартно Camaro ZL1. Под капака обаче се крие LT4 V8, „разпилен“ до 1000 к.с. и 1309 Нм.

За да постигнат тези впечатляващи показатели, хората от тунинг компанията са заменили стандартния турбокомпресор с по-голям и са поставили нов интеркулер. Модификациите включват още „по-агресивен“ разпределителен вал, портвани глави, нова изпускателна система и чиптунинг. С гуми за драг от Hennessey обещават, че Exorcist ще ускорява от 0 до 96 км/ч за под 3 сек и че ще прави четвърт миля за по-малко от 10 сек.

Цялостният пакет за Exorcist (който ще бъде лимитиран до 100 броя годишно) струва 55 хил. щатски долара – които трябва да добавите към цената на Camaro ZL1. А ако искате ъпгрейд и на автоматичната трансмисия, ще трябва да приготвите още 9950 долара. Hennessey предлага и опционален пакет за драг, включващ гуми Nitto, комплект инструменти и крик тип „крокодил“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин