eX Concept: компактният електрически кросоувър на Mitsubishi

0302
2016

Eфектният електрически eX Concept на Mitsubishi Motors, който получи възторжена оценка на премиерата си по време на автомобилното изложение в Токио през 2015 г., ще бъде звездата на марката на автомобилното изложение в Женева 2016.

Дизайнът комбинира елегантното излъчване на каросерия тип “Shooting Brake” с компактните контури на SUV. Оформлението предницата е базирано на новата визуална идентичност Dynamic Shield на Mitsubishi. Зад външния вид на eX Concept се крие оборудване, което включва електрическа задвижваща система от ново поколение с високоефективна батерия с висок капацитет и компактни мощни електромотори (преден и заден, по 70 кВт всеки), олекотяващи цялата конструкция и повишаващи ефективността на автомобила. Приложени са и други технологични решения за намаляване на теглото, благодарение на което пробегът достига 400 км. Гуменото покритие върху долната страна на каросерията и отстрани на предницата в зоните, където е възможен контакт с хора и препятствия подсилва усещането за сигурност.

Позиционирането на батерията под каросерията е довело до снижаване на центъра на тежестта, което гарантира изключителна стабилност. Благодарение на две дизайнерски решения, създаващи допълнителни удобства – задно „окачване“ на задните врати и липса на B-колона, достъпът до седалките е улеснен, като интериорът изглежда по-спортен, по-светъл, по-елегантен и по-просторен благодарение на различните цветове на щофьорската и пътническата седалка, които освен това придават различно излъчване на лявата и дясната страна на интериора.

Оборудването включва и две портативни батерии в централната конзола, които може да се използват извън автомобила при активен стил на живот. Освен това, в eX Concept е приложена и технологията “Добавена реалност”* (AR) за предното стъкло, а в средата на инструменталното табло има “интелигентен дисплей”, на който се извежда разнообразна информация по време на шофиране.

*Директна или индиректна визуализация на текущата обстановка с компютърно графично и звуково подсилване (или допълване) на определени елементи.

mitsubishi-ex-concep-12_1600x0w

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин