EQ-B: екологичният Benz за офроуд


3
апр.
2018

Според актуалната ни информация през 2021 г. стартира серийното производство на EQ-B (X 243). Само че това допълнително означение лъже. „В“ не означава електрически вариант на малкия В-клас, а удълженият с 10 сантиметра офроуд великан GLB с три реда седалки. Дизайнът на GLB напомня за култовия G-клас, но окачването е от електрическите платформи. И при този модел всички важни компоненти от задвижването са мащабируеми. Така например можете да избирате между акумулатори, насочени към пробега или към мощността. Водещите производители Panasonic, LG Chem и Samsung водят напрегната борба по отношение на химията на акумулаторните клетки и размерите им при монтаж. От 2025 година не само Mercedes постепенно ще премине към твърдотелни акумулаторни клетки, които имат преимущество по отношение на енергийната плътност, мощността, циклите на зареждане, тока при зареждане, времето за зареждане и стареенето.

Още по темата

Card image cap
Идва Golf революцията

8
сеп.
2016

За първи път в историята си следващото поколение на Golf ще бъде радикално променено. Във фокуса освен дигитализирането са и чистите бензинови двигатели

Card image cap
Bentley готви PUV Coupé!

1
апр.
2016

За момента Bentayga жъне страхотен успех, а сега Bentley иска да го удвои. Британците споделиха, че ще правят „бейби” Bentayga под името Bermuda – която ще бъде от клас Personal Utility Vehicles (PUV)

Card image cap

В последния брой:

Архив >