Elibriea Concept: суперавтомобилът от Катар (ВИДЕО)

В края на 2016 г. трябва да дебютира първият суперавтомобил, разработен в Катар. Elibriea ще разполага с около 800 к.с. и визуално ще напомня на бомбардировач

0902
2016

В Катар, страната с най-висок доход на глава от населението, супер-, хипер- и ултралуксозните автомобили са много често срещани. Ferrari до Bugatti и пред Lamborghini… е,и?! Който искаше да кара нещо бутиково, трябваше да го внесе от чужбина – най-близката дестинация за тази цел бяха ОАЕ, където се прави Lykan Hypersport. Това обаче скоро ще се промени – тузарите от Катар ще могат да си поръчват „шосеен снаряд“ собствено производство от декември т.г., когато на пазара ще се появи Elibriea (все още не е ясна цената й).

Централно разположен мотор с около 800 „коня“

Брутален, с остри ръбове и агресивни форми: според производителя прототипът на суперспортист от Близкия изток прилича на бомбардировач Stealth, но и същевременно страшно много напомня на машината от Тhe Dark Knight. Вероятно серийната версия ще изглежда малко по-скромно – поне затова загатват от Elibriea Automotives с коментар във Facebook. Като изключим това, за катарската „клиновидна“ суперкола почти няма информация. Знае се, че тя е по проект на 27-годишния пакистанец Абдул Уахаб Зиаулах. Централно разположеният й двигател ще развива около 800 к.с. и благодарение на олекотената конструкция (с много карбон, също и в задвижващите агрегати) ще ускорява за 3,8 сек от 0 до 100 км/ч.

По-добро обаче концептуалната разработка, която може да бъде видяна във видео от Youtube, да го дава по-кротко – както се вижда от клипа колата се движи едва-едва, а вратите й сякаш ще изпаднат от каросерията.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин