Elextra: наелектризиращо обещание

2105
2017

В момента електрическата мобилност е страната на неограничените възможности. Не само доказани производители обещават една безшумна революция, но и неизвестни до момента фирми искат да се качат на влака на успеха. Такива са Faraday Future, Lucid Motors или NIO. Сега към тях се присъединява и Elextra. Техният проект е елкетрически спортен автомобил с четири врати.

Зад Elextra стои швейцарският дизайнер Роберт Палм, шеф на фирма „Classic Factory“. Автомобилът ще бъде създаден в тясно сътрудничество с фирма близо до Щутгарт, като произведените екземпляри ще са 100. Каросерията е от карбон, с цел да се реализира редуциране на теглото от 25 процента в сравнение с алуминия. На външен вид Elextra прилича на версия на Lamborghini Aventador с четири врати. Как се отварят задните врати все още не е известно, но е възможно решение като при Mazda RX-8 – със срещуположно решение.

За задвижването на Elextra отговарят два електромотора с обща мощност 690 к.с., като мощността се разпределя между предните и задните колела. Максималното темпо е ограничено на 250 км/ч, а спринтът до 100 км/ч се взема за 2,3 секунди. Максималният пробег на автомобила е 600 километра – той с постига обаче само при константна скорост от 100 км/ч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин