Eldrive и SHELL България в партньорство за изграждане на бързозарядни станции за електромобили

0611
2017

Eldrive и Shell България подписаха споразумение за изграждане на станции за зареждане на електрически автомобили  в търговските комплекси Shell в България. Eldrive ще инсталира станции за бързо зареждане в 16 Shell обекта, разположени на основни пътища и магистрали в страната. Първите станции за бързо зареждане са инсталирани в Shell Велико Търново и Shell Любимец, и са пуснати в експлоатация от 1 ноември 2017 г. Останалите точки за зареждане се очаква да бъдат пуснати в експлоатация до края на първото тримесечие на 2018 г.

Това партньорство ще направи Eldrive най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в страната и единственият оператор с национално покритие, докато Shell ще бъде първата и единствена верига бензиностанции в България, която предприема такъв мащабен проект за зареждане на електрически автомобили с бързозарядни станции. Инсталираните зарядни станции са с мощност  50 kWt DC, което прави възможно батериите на най-разпространените марки на електромобили да се зареждат до 80% за по-малко от 20 минути.

Услугата стартира непосредствено след горещите новини от средата на м. октомври за подписаното споразумение на Shell за закупуване на NewMotion, един от най-големите европейски доставчици на зареждане на електрически автомобили и за това, че Великобритания е първата страна, в която Shell Recharge, новото устройство за бързо зареждане на електрически автомобили, ще бъде достъпно. Тези инициативи доказват, че Shell разработва пълен набор от решения за зареждане на електрически автомобили и демонстрира ангажимента си да предоставя на своите клиенти избор от горива с развитието на новите технологии, които съжителстват  с традиционните транспортни горива.

„За нас е удоволствие да сме сред първите страни, където Shell въвежда бързозарядни станции за електрически автомобили в своите търговски обекти. Това би означавало повече удобство за нашите клиенти да зареждат автомобилите си в движение и ще ни позволи да разширим гамата от горива, които предлагаме“, сподели Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

„Стратегическото партньорство с Shell e важна стъпка в нашето развитие, защото на практика превръща мрежата на Eldrive в един завършен продукт с национално покритие. С него електромобилността става реална алтернатива на конвенционалния автотранспорт, която същевременно е по-евтина и не замърсява околната среда.“ коментира Стефан Спасов, изпълнителен директор на Eldrive.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин