Eclipse Cross фейслифт: SUV-купе за Дарт Вейдър

2011
2020

В началото на 2018 г. Mitsubishi пусна на пазара Eclipse Cross. Никога не е имало опасност да го объркате с други компактни кросовувъри, защото SUV-купето от Mitsubishi винаги е имало отличителен външен вид. Това не се променя и след широкообхватния фейслифт, който японците дават на кросоувъра само след три години производств. От февруари 2021 г. Eclipse Cross ще дойде на пазара с модифицран външен вид и за първи път като Plug-in хибрид – Mitsubishi иска да спечели по-голям дял в растящия пазар на компактни SUV-oве.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА MITSUBISHI ECLIPSE CROSS НА СТАРО

След фейслифта Eclipse Cross за първи път ще бъде се предлаган като Plug-in хибрид, който може да бъде разпознат отвън по логата PHEV по калниците и капака на багажника. Mitsubishi все още не дава точни подробности за задижването, но вероятно моделът ще използва същата система като Outlander PHEV – 2,4-литров бензинов двигател и два електрически мотора, които генерират сумарно 224 к.с.

Дългите надвеси на каросерията и по-заострената предница осигуряват на Eclipse Cross по-спортен външен вид.

Вграден хибриден диск от Outlander PHEV?

По данни на Mitsubishi пробегът изцяло на ток при Outlander PHEV е 54 километра, а по цикъла NEDC разходът е 1,8 литра на 100 километра. Eclipse Cross PHEV, който се предлага серийно с автоматик и задвижване на четирите колела, също трябва да постигне тези стойности. На някои пазари Eclipse Cross ще бъде продаван и само с ДВГ, без електрификация.

По-добра видимост назад

Отвън фейслифтът се разпознава лесно отвън. Силуетът остава същият, но каросерията е с увеличена с 14 сантиметра дължина. В по-тесните горни LED модули сега са разположени дневните светлини и мигачите, докато основните LED фарове и тези за мъгла ще бъдат позиционирани „един етаж“ по-ниско в бъдеще. Решетката тип „пчелна пита“ също е нова, a отстрани откриваме нови прагове. Задната част също е сериозно модифицирана, като най-важната промяна е задното стъкло – което вече не е от две части, а само от една. Поставени са и задни светлини с друга графика. В съответствие с последните модни тенденции, името на модела ще бъде изнесено в центъра на капака на багажника в бъдеще. Джантите също са преработени и са с размер минимум 18 цола.

Задното стъкло вече не е разделено на две части – и така видимостта назад е подобрена.

Интериорът е „пипнат“ съвсем леко. Тук ни посрещат нови седалки, по-висококачествени материали и нови селектори за автоматика и за режимите на шофиране. Информационно-развлекателната система има 8-инчов екран. Системи за аварийно спиране, поддържане на лентата и асистент за дълги светлини, както и камера за заден ход са част от стандартното оборудване. Обемът на багажника е нараснал с 18 процента от 378 на 405 литра. Eclipse Cross PHEV ще бъде лансиран на пазара през февруари 2021 година.

Дизайнът на кокпита е останал почти непроменен – но материалите са по-качествени.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин