Eclipse Cross получава 5 звезди от Euro NCAP


8
ное.
2017

Днес Mitsubishi Motors Corporation (MMC) обяви, че изцяло новият SUV Eclipse Cross преминава тазгодишния тест за безопасност Euro NCAP с впечатляващ резултат, като си осигурява 5-звезден рейтинг на сигурността. Сигурността на водача и пътниците е една от ключовите характеристики, заложени в създаването на Eclipse Cross. Това бе доказано с постигането на отличен резултат в класа на малките офроудъри – 97% рейтинг при защитата на възрастни пасажери и 80% при защитата на пешеходци – най-добрите стойности със значителна преднина пред конкурентите.

Eclipse Cross обаче не спира до тук – FCM системата, която подпомага предотвратяването на челен удар, също демонстрира успех при всички тестови ситуации и различна скорост на движение. Най-новото попълнение в семейството на MMC достигна максимален брой точки в повечето от тестовете на Euro NCAP и заслужено получи 5-звезден рейтинг на сигурността на автомобила.

Като основоположник на цяло ново поколение автомобили за Mitsubishi Motors, Eclipse Cross съчетава динамичен дизайн с характерния за компанията почерк и опит в разработването на 4WD SUV превозни средства. Доставките на Eclipse Cross в Европа започнаха на 3 октомври тази година, като се очаква моделът да бъде достъпен в 80 пазара по целия свят, включително Австралия, Северна Америка и Япония. Само до края на настоящата финансова година (приключваща на 30 март, 2018 г.) ще бъдат доставени 50 000 бройки от този модел. Един от първите, създадени изобщо в света, вече гостува на Автомобилния салон в София през месец октомври, а серийно очакваме Eclipse Cross в България през януари 2018 г.

Още по темата

Card image cap
Chrysler Pacifica: ванът на Google?

5
май
2016

Fiat и Google искат да използват Chrysler Pacifica като тестов автомобил за автономно шофиране. Ние се докоснахме до американския миниван

Card image cap
Ferrari Sergio за 8,6 милиона!

16
авг.
2017

Няма по-ексклузивен начин да карате Ferrari от Sergio, тъй като от модела има само шест автомобила. James Edition продава първата кола от малката серия!

Card image cap

В последния брой:

Архив >