e-tron става h-tron

В Детройт Audi ще покаже h-tron quattro concept – следващата стъпка на автомобила с горивна клетка. SUV-ът ще ни даде информация относно Audi Q6.

1101
2016

В Детройт хората от Инголщадт ще покажат h-tron quattro concept – втората студия на Q6. Размерите на студията: 4,88 м дължина, 1,93 м широчина и височина от 1,54 м. В предницата на h-tron quattro concept доминират матричните фарове с лазерна технология.

Вътрешното пространство на h-tron quattro concept е за четирима души – както отпред, така и отзад има отделни седалки. В кокпита има три големи дисплея с OLED-технология и разбира се управление чрез жестове. Централният уред, наречен от Audi „Virtual Cockpit Curved OLED“ е следващата стъпка на познатия ни виртуален кокпит и използва също OLED технология. С помощта на радарни сензори, видеокамера, ултразвукови сензори и лазерен скенер концепцията е оборудвана с най-новите технологии по отношение на автономното шофиране.

С h-tron quattro concept Audi навлиза в петата част на темата горивна клетка. Предимствата са по-голям пробег и по-кратко време за зареждане. Студията се зарежда само за четири минути и благодарение на трите резервоара с водород може да измине до 600 км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин