/ Eто я шикозната задница на новата Toyota C-HR!

Eто я шикозната задница на новата Toyota C-HR!

На автосалона в Париж 2014 Toyota даде първи индикации, че планира нещо ново за C-сегмента. Около две години след представянето на C-HR Concept дебютира серийният модел, който не се страхуваше да бъде различен. А сега японците са изправени пред ново предизвикателство в лицето – защото готвят наследника на модела!

C-HR Prologue разкрива как ще изглежда следващата генерация на малкия SUV – дизайнерскaта концепция, представена през миналата година, определено разбуни духовете с разчупените си форми. Актуалният C-HR е проектиран в центъра по дизайн на Toyota в Южна Франция (ED2), където е създаден и Prologue. А Toyota вече разпространи първия тийзър, разкриващ как ще изглежда готовият за серийно производство модел. На 26 юни 2023 г. новият C-HR ще бъде представен официално.

Но нека първо разгледаме Prologue – защото той ще бъде определящ за визията на следващото поколение C-HR. Прототипът отново залага на дръзки форми, които поляризират мненията – а големите колела и късите надвеси подчертават формите на SUV-а.

С формите на акула и цветни акценти

Освен това в концепцията няма статични линии, а се редуват заострени форми и плавни линии. Подобно на новия Prius и bZ Compact SUV Concept, C-HR също получава предницата, която напомня на акула – със заострен преден капак и C-образни фарове. Серийният модел обаче явно няма да има задни светлини, които стигат почти до прозорците на задните врати, но ще има осветен надпис C-HR в средата на непрекъснатата светлинна ивица.

Дързък дизайн с остри форми: предната част с C-образни фарове вече ни е позната от новия Prius.

C-HR Prologue има и други цветни акценти. В допълнение към черния и сребристия цвят има и трети – за контраст. Спойлерът на покрива, дифузьорът и долният въздухозаборник са решени в жълто.

Освен пълен хибрид, ще има и версия plug-in

Естествено, дизайнът на C-HR Prologue няма да отговаря на модификацията за серийно производство, но дава представа за линиите на SUV-а. Освен това C-HR трябва да демонстрира ангажимента на Toyota за намаляване на въглеродните емисии. В C-сегмента на SUV-овете новият модел ще разполага с различни варианти за електрификация: в допълнение към пълния хибрид ще има и версия plug-in. Ще научим повече за нея на 26 юни, когато Toyota официално ще представи новия C-HR.

C-HR Prologue има двуцветна боя – спойлерът и дифузьорът на покрива също са в контрастен цвят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин