Eто как ще изглежда следващият Swift

За втори път в Мрежата бяха пуснати снимки на следващото поколение Suzuki Swift. То ще има 1-литров мотор, хибридна версия, както и спортен вариант

1912
2016

За втори път в Интернет „изтекоха” снимки на новия Suzuki Swift. И този път става въпрос за изображения от японски каталог. Те показават не само как ще изглежда Swift, но и разкриват гамата от двигатели и вариантите на оборудване! За Suzuki Swift е важен, ако не – и най-важният модел в Европа. Подготовката на новата генерация на модела отне много време – а официалната премиера е насрочена за пролетта на 2017-а.

Новите проспекти представят вариантите на оборудване и двигателите за Япония.

На новите снимки се виждат и други детайли: например боядисаната в черно зона от С-колоната, освен това откриваме и новите светлини, както и различни опции за интериора на малкия автомобил. Кокпитът е редуциран до най-същественото, а впечатление правят преработените дюзи на вентилацията и големият тъчскрийн в центъра на таблото. От материалите става ясно, че поне в Япония ще има шест варианта: Hybrid RS, RSt, RS, Hybrid ML, XL и XG. Ясно е и какви двигатели ще бъдат на разположение: 1-литров с турбо и един по-голям – 1,2-литров. Клиентите ще могат да избират между 5-степенна ръчна трансмисия, 6-степенна автоматична и безстепенна скоростна кутия. На презентация във Франция от японската компания обявиха, че Swift щял да бъде с едни от най-добрите стойности на разхода в В-сегмента.

Непроменени размери

Някои елементи – като оформлението на покрива и много късите надвеси на каросерията, са запазени и при новия модел. Дължината също ще бъде запазена – 3,85 м. Като цяло Swift изглежда много „по-нежен” със своите изтънени предни светлини, дръжките за задните врати са „скрити” в С-колоните, задната част също е „омекотена”. Девет месеца след стандартната версия ще последва Swift Sport. Благодарение на олекотената конструкция и 1,4-литровия Boosterjet той ще бъде достатъчно мощен, а визията му ще бъде по-агресивна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин