Новини » Eто как ще изглежда новият SUV-флагман на Dacia!

Eто как ще изглежда новият SUV-флагман на Dacia!

1401
2021

Новият концептуален модел Dacia Bigster въплъщава развитието на Dacia, разширявайки хоризонта на марката до сегмент C.Верен на стила на марката, прототипът е просторен, солиден, предназначен за черни  пътища, изследващ нови хоризонти. Той е самата същност на един 4,6-метров SUV, който съдържа нито повече, нито по-малко от най-важното. Този SUV е начинът, по който Dacia прави C-сегмента достъпен, на цената на автомобил от по-ниския сегмент.

„Концептуалният модел Dacia Bigster олицетворява еволюцията на марката. Стойностен, с младежко излъчване и волен дух. Той доказва вярването на Dacia, че достъпен в никакъв случай не означава обратното на привлекателен“, коментира главният дизайнер на Dacia Алехандро Мезонеро-Романос.

ДНК-то на концептуалния модел Bigster е слято със силните ценности на марката, спомогнали за утвърждаването на здрава и дълготрайна връзка с клиентите и привържениците през годините: семплост, честност и автентичност.  Пропорциите на Dacia Bigster са съвременни и въпреки това неподвластни на времето. Те изпращат ясно послание за здравина. Линиите са семпли и вдъхващи доверие. Липсват претенции; това, което виждате, е това, което получавате.

Щедрите външни размери са обещание за много просторен интериор. Y-образният светлинен подпис вече е по-голям, подчертаващ дръзкия, уверен стил на SUV. Тъмнозеленото покритие подсказва за приключенския изследовател в интериора.  Без излишни декорации, без хромирани покрития или имитация на алуминий, концептуалният модел Bigster е честен автомобил, изработен с истински принципи, като например избора да се използват само сурови рециклирани пластмаси за всички външни защитни панели. Бъдещ водещ модел в гамата на Dacia, Bigster може да бъде както с хибриден двигател, така и задвижван от алтернативни източници на енергия, което означава, че марката винаги ще бъде в перфектен синхрон с променящите се регламенти и очаквания на клиентите.

Bigster е по-дълъг от Duster с около 30 см, но въпреки това вероятно същият дизайнерски език ще бъде използван и при новото поколение на Duster. И все пак, моделът е по-скоро наследник на вана Lodgy, който отива в пенсия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин