Eто го новото Subaru Legacy

0902
2019

Subaru разкри седмото поколение на Legacy на изложението в Чикаго, навръх 30-ия юбилей на модела. Японците искат да позиционират Legacy по-високо – и затова залагат не просто на широкообхватен фейслифт, а на цялостно обновяване. Дизайнът следва добре познатите линии, но моделът изглежда по-фино и по-впечатляващо. Subaru внася дизайнерската си философия Dynamic x Solid, чиято идея е моделът да изглежда в движение дори когато е спрял. С-образните светлини изглеждат по-фини и създават по-елегантна визия.

Най-интересните новостi обаче са под ламарините: основният акцент в кокпитът е 11,6-инчовият дисплей с вертикална ориентация, стандартен за по-високите нива. Японците са използвали по-дебели стъкла, за да постигнат по-добра шумоизолация на кокпита. Legacy номер 7 използва новата Subaru Global Platform, която е по-устойчива на усукване и с по-добро поглъщане на енергията при удар. Олекотените компоненти на окачването осигуряват по-ниски подресорни маси, а модифицираните амортисьори – по-добра управляемост и повече комфорт.

За щатския пазар ще има два двигателя: 2,5-литров атмосферен бензинов със 182 к.с. и 239 Нм, както и по-мощния 2,4-литров с турбо, генериращ 260 к.с. и 376 Нм. И двата агрегата са комбинирани с обновената безстепенна трансмисия Lineartronic и Symmetrical All-Wheel Drive.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин