Eто го новия VW Tiguan!

1508
2023

До момента можехме да придобием представа за следващото поколение на VW Tiguan само от маскирани прототипи. Сега обаче на Instagram-профила avtomanija се появиха снимки на компактния SUV без никакво маскировъчно фолио. Промените, които виждаме по модела, обаче не са изненадващи.

Както очаквахме, предницата следва дизайна на новото поколение Golf и на ID.4. А това означава: по-тесни фарове и ново оформление на радиаторната решетка. Преминаващата по цялата широчина на каросерията светлинна лента напомня на комбинация от ID.4 и T-Cross. Като цяло, задницата прави впечатление на по-тясна, отколкото очаквахме.

На снимка е запечатана и задницата на новия Tiguan. Светлинният подпис ни е познат.

Освен това снимката загатва, че при новата генерация на Tiguan ще има версия Plug-in хибрид. Това също не е изненада за нас. Тъй като моделът ще използва платформата MQB, от самото начало беше ясно, че освен версии само на ДВГ ще има и такива със зареждане от контакта. Последните ще генерират 204 и 272 к.с., а изцяло електрическият пробег ще бъде около 100 км. VW ще запази и 2.0 TDI.

Следващият Tiguan ще бъде представен официално в края на септември 2023 – и вероятно ще бъде малко по-скъп от актуалния модел, чиито цени стартират от 65.175 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин