Eто го новия Crafter

Следващото поколение на VW Crafter включва съществени подобрения. Ние ви разкриваме най-важните

2807
2016

Поделението за лекотоварни автомобили на Volkswagen представи новия Crafter. За разлика от предшественика си, той не е плод на съвместна разработка с Mercedes. За производството германците правят нов завод в полския град Вжешня. Както при всички модели от подобен тип, и при този многообразието от варианти играе ключова роля. Клиентите могат да избират между предно, задно, както и 4х4-задвижване, както и между ръчна или автоматична трансмисия. С новите двигатели, отговарящи на Евро 6, VW обещава по-нисък разход и най-ниските вредни емисии в класа. Официалната премиера на модела ще бъде на изложението за товарни автомобили във Франкфурт между 22 и 29 септември.

Моторите за новия Crafter

Разработеният специално за новия бус 2-литров TDI с означение EA 288Nutz може да бъде поръчан с четири степени на мощност: 102, 122 и 140 „коня“, както и като BiTurbo TDI със 177 к.с. Всички тези моторизации могат да бъдат комбинирани с предно, задно или двойно задвижване. Допълнително клиентите могат да поръчват ръчни или автоматични скоростни кутии. Ще има до три различни дължини, както и три различни височини. Във Волфсбург са поработили и по отношение на аеродинамиката: със стойност cW=0,33 моделът ще бъде един от първенците в своя клас.

Ново електромеханично сервоуправление, ESP с възможност за стабилизация на ремарке, темпомат с автоматично поддържане на дистанцията, мултиколизионна спирачка, опционален асистент срещу страничен вятър и асистент за ремарке трябва да направят „транспортьора“ по-сигурен. Към това се добавят въздушни възглавници – отпред, отстрани и за главата, камера за движение на заден ход, парктроник и асистент за излизане от паркоместа (Rear Traffic Alert), LED-фарове, светлина за завой и асистент за дългите светлини. Без да разкриват детайли, от VW обещават и много добра свързаност за своя нов модел. Няма данни за цените, както и за датата на старт на продажбите, но АUTO BILD очаква те да започнат в последното тримесечие на 2016 г.

Дизайнът е ориентиран към актуалното „лице“ на VW, радиаторната решетка с ламелите си, както и фаровете напомнят за Passat. Големите въздухозаборници в предната броня, както и извивките в предния капак създават впечатление за динамика. Както и при предшественика, има голяма емблема на VW отзад, централно между вратите. Графиката на задните светлини с формата на буквата Е изглежда много модна и шикозна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин