Eто го новия CLS


28
ное.
2017

Една от най-важните премиери за Daimler по време на изложението в Лос Анджелис ще бъде тази на Mercedes CLS. Oфициално производителят ще дръпне покривалото на новия модел утре, но на сайта motoring.com още днес „изтекоха“ фотографии на колата. На тях се вижда, че CLS се доближава много сериозно като екстериорен дизайн до „малкия брат“ CLA. Фаровете са изострени в краищата. „Диамантената“ радиаторна решетка ни е позната от други модели на Mercedes, а големите въздухозаборници ни карат да вярваме, че модификацията от кадрите е AMG.

Има снимка и на задницата – там правят впечатление широките задни светлини, които стигат много навътре в капака на багажника. И от тази перспектива CLS напомня на по-малкия CLA. С официален тийзър Mercedes разкри детайли за кокпита – а сега имаме възможност да „надникнем“ в него. На пръв поглед ни прави впечатление дисплеят, който е взет „на заем“ от S-класата. Дюзите, напомнящи на турбина, също са ни познати, както и воланът с галванизирани бутони.

От кадъра на двигателя откриваме, че тук се крие 6-цилиндров двигател – вероятно купето с четири врати на базата на Е-класа, опонент на Audi A7 и Серия 6 Gran Coupe, ще заложи на редови агрегат.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >