Eлектрическото Volvo XC40 предизвика силно потребителско търсене

2401
2020

Десетки хиляди потребители проявиха интерес към изцяло електрическия Volvo XC40. Компанията отчете няколко хиляди поръчки още преди официалния старт на продажбите. Предвижда се производството и първите доставки на Volvo XC40 Recharge P8 към клиенти да започнат по-късно тази година.

Големият брой поръчки е абсолютното доказателство за силното търсене на електрическите автомобили и тези с Plug-in хибридна технология от линията Recharge на Volvo Cars. Компанията има за цел 50% от световните ѝ продажби до 2025 г. да бъдат от изцяло електрически автомобили, а останалите да са от хибридни. 

Volvo Cars продаде почти 46 000 Plug-in хибридни автомобила през 2019 г., което е увеличение с 23% в сравнение с 2018 г. и над двоен ръст в продажбите през 2017 г. През четвъртото тримесечие на 2019 г. повече от 20% от всички продажби на шведския премиум бранд в Европа бяха на автомобили с Plug-in хибридна технология.

Компанията наблюдава също силен и продължителен ръст на онлайн конфигурациите, направени от клиентите за автомобили Recharge. Това е около 1/3 от всички конфигурации в региона през четвъртото тримесечие на 2019 г.

Клиентите ни определено харесват нашата автомобилна линия Recharge“, каза Бьорн Ануол, ръководител за EMEA и световните търговски операции. „Нашите Recharge автомобили са всичко, което клиентите очакват от Volvo и дори повече – предлагани с най-модерните изцяло електрически или Plug-in хибридни задвижващи технологии.“

Volvo XC40 Recharge P8 е първият от семейство изцяло електрически Volvo автомобили, който в допълнение е с чисто нова инфотеймънт система, задвижвана от Android и с вградени технологии на Google.

Напълно електрическата версия на най-продавания SUV модел на Volvo и първият автомобил на шведския премиум бранд Volvo XC40 Recharge P8 е изграден на усъвършенствана платформа Compact Modular Architecture (CMA), съвместно разработена в рамките на Geely Group.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD е с пробег над 400 км (WLTP) само с едно зареждане и мощност от 408 к.с. Батерията може да се зареди до 80% само за 40 минути, в случай че изберете станция за бързо зареждане. 

Новата инфотеймънт система пък предлага на клиентите изключителна персонализация, подобрени нива на интуитивност и вградени технологии и услуги на Google, като Google Assistant, Google Maps и Google Play Store. Volvo XC40 Recharge P8 получава повече актуализации на софтуера и операционната система.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин