Eлектрическото MINI John Cooper Works дебютира на Goodwood Festival of Speed

0407
2024

Новото MINI John Cooper Works E PROtotype е готово за дебюта си на тазгодишния фестивал на скоростта в Гудууд, преди световната си премиера през есента на 2024 г.

MINI John Cooper Works E PROtotype е важен крайъгълен камък като първия електрически модел MINI John Cooper Works. С впечатляващ дизайн и усъвършенствано електрическо задвижване, този прототип олицетворява ангажимента на MINI към иновациите и електромобилността.

MINI John Cooper Works E, което ще отпразнува световната си премиера по-късно тази година, представлява смел ход в еволюцията на MINI, съчетавайки богатото наследство на марката с авангардни технологии. Бъдещата гама на John Cooper Works ще включва както бензинови, така и изцяло електрически модели.

В чест на историческата победа на MINI с Mini Cooper S на рали Монте Карло през 1964 г. преди 60 години, състезателният автомобил се отличава с отличителен камуфлаж, проектиран от дизайнерския екип на MINI, и логото „37“, отбелязващо това важно постижение. Тази емблема е знак на почит към богатата традиция на MINI в моторните спортове.

Динамичната премиера на Фестивала на скоростта в Гудууд предлага поглед към бъдещето на high-performance електрически автомобили, демонстрирайки емблематичния дизайн и инженерната мощ на MINI. Феновете и автомобилните ентусиасти могат да очакват незабравима демонстрация на възможностите на MINI John Cooper Works E PROtotype, докато се справя с предизвикателното изкачване по хълм.

Фестивалът на скоростта в Гудууд се провежда в продължение на четири дни от 11 до 14 юли 2024 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин