Eлектрически SUV-ове: включват SUV-овете към контакта


26
сеп.
2017

SUV СА ЛАКОМИ динозаври? От появата на електрическия Tesla Model X вече сме наясно: не е задължително да е така. Ето и реномираните производители ще правят конкуренция на този луксозен електрически SUV. Първоначално с деривати на съществуващи бензинови модели. Това важи например за Audi e-tron quattro във формата на Q6 и варианта му e-tron Sportback. Тяхната каросерия е базирана на тази на Q5. Защо обаче новите версии не изглеждат по-различно от наложените модели с двигател с вътрешно горене? Тъй като батериите трябва да бъдат интензивно охлаждани (а през зимата подгрявани) и по този начин те заемат място.

Audi e-tron quattro

Освен това класическият преден капак играе важна роля при сблъсък. През 2022 г. Audi ще лансира собствена версия на електрическия кросоувър на VW (CUVe). Моделът с пет врати и покрив а ла Coupé ще заема позицията, отреждана първоначално на Q4, който през 2019 г. ще се появи серийно като версия на Q3 и без опция за електрическо задвижване. CUVe е електромобил, който опционално ще може да бъде зареждан и не задължително от контакта.

Audi CUV

Докато по-големите e-tron ще бъдат оборудвани с два или три електромотора и четири размера батерии с капацитет от 70 до 105 кВт, по-малкият брат ще разполага с батерия с 48 кВт, но ще изминава същия пробег от 600 километра. Кой друг предлага модели на ток? Mercedes ще пусне на пазара до 2022 г. осем нови електрически автомобила. Началото ще постави през 2019 г. EQ-C на базата на GLC (300 кВт, 500 км пробег). Между 2020 и 2022 ще дойде редът на EVA2.

Mercedes EQ-A

Тази създадена с много смелост архитектура на електромобил ще се появи на пазара в четири версии (два седана и два SUV-а, в сегментите между C/E- и E/S-клас). Към клиентите с по-скромен бюджет швабите ще се обърнат с EQ-A (2020) и EQ-B (2021), които ще използват новата матрица за модели с предно задвижване.

Mercedes EQ-C

С мощност до 150 кВт ще можете да изминете до 400 километра. BMW няма да бърза в тази насока. След i8 Roadster (пролетта на 2018 г.) и електрическото Mini (2019 г.) през 2020 г. ще видим електрическата версия на X3, която ще се нарича X30 и ще се конкурира с Mercedes EQ-C. През 2021 г. с iNext ще започне истинската електрическа революция на баварците – с пробег до 750 километра.

Jaguar i-Pace

Jaguar може да се превърне в голямата изненада с предстоящия да се появи през 2019 г. i-Pace. Обмисля се и Land Rover версия на шикозния електрически SUV. Производственият капацитет на Magna спокойно би могъл да стигне за втори вариант.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >