Eлектрическият Ford E-Transit получава златна награда от Euro NCAP

1702
2022

Богатата гама от асистиращи системи за безопасност спечели на изцялоелектрическия1лекотоварен Ford E-Transit златна награда от независимата организация Euro NCAP.

Отличието идва в резултатобстоен анализ на технологиите в помощ на водача, като автономно аварийно спиране при приближаване на автомобили, велосипедисти и пешеходци, поддържане на лентата и разпознаване на пътните знаци, както и системите за наблюдение на пътниците.

Златото за E-Transit означава, че сега Ford предлага единствените две превозни средства в 2-тонния лекотоварен сегмент с най-високата награда на Euro NCAP, след като дизеловият модел в гамата Transit получи първата, учредителна такава през декември 2020 г.

„Euro NCAP е синоним за безопасност приавтомобилите. Фактът, че организациятаразширява обхвата на своята златна награда и към E-Transit, е доказателство за ангажимента на Ford към сигурността на клиентите в цялата си гама лекотоварни автомобили“, каза Стюарт Саутгейт, директор Инженеринг за безопасност, Ford Европа. „Усъвършенстваните системи в помощ на водача в E-Transit се грижат за безопасността на шофьорите му и на другите участници в движението. Те съдействат на компаниите да оптимизират максимално работното време, като същевременно ограничават разходите за застраховка и ремонт при злополуки.“

E-Transit предлага технологии за безопасност, като асистент, предотвратяващ сблъсъци, с разпознаване на пешеходци2, интелигентен адаптивен круиз контрол с разпознаване на пътните знаци2, система за следене на сляпатазона в зрителното поле и предупреждение при смяна на лентата2, асистент за кръстовище, 360-градусова камера и асистент за спиране на заден ход2.

Симулациите на Euro NCAP тестваха предупрежденията за водача и действията на технологиите за активна безопасност при приближаване към паркирани или бавно движещи се превозни средства, както и при внезапно рязко спиране на автомобила отпред. Тестовете включвахаощемножество вероятни сценарии в градска среда, която според Ford ще е потенциално най-типична за E-Transit – реакции при внезапно изскочило на пътя дете и при неочаквана поява и/или пресичане на велосипедисти и пешеходци3.

Златната награда за E-Transit затвърждава лидерството на Ford при технологиите за безопасност на лекотоварните автомобили. Transit Custom също е неин носител, което прави Ford единственият производител, който има ванове със златен рейтинг в сегментите с товароносимост 1 тон, 2 тона и електрически лекотоварни автомобили.

Компанията има пилотни проекти с избрани клиенти в цяла Европа, опериращи автомобили E-Transitв типичната си ежедневна работа. Доставките на електрическия ван към всички негови клиенти започват по план през пролетта на 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин