Eлектрическата Dacia вече е по-мощна – развива 65 конски сили

1301
2023

В рамките на Автомобилен салон Брюксел Dacia ще представи Spring в новото ниво на оборудване Extreme, носещо усещане за приключения на открито. На по-късен етап новото ниво на оборудване ще бъде лансирано за четирите основни модела на марката (Spring, Sandero, Duster и Jogger).

Spring Extreme е с нов екстериорен цвят син „Stone“ и набор от ексклузивни дизайнерски характеристики:

В екстериора:

  • Меднокафяви елементи върху покривните релси, страничните огледала, джантите, Dacia логото на вратата на багажника и под фаровете.
  • Декорация с топографски дизайн върху предните врати и препратка към отличителния шнорхел на Duster, разположен между вратите и предните калници
  • Декорация с топографски дизайн в долната част на вратите

В интериора:

  • Декорация с топографски дизайн върху праговете на вратите
  • Декорация с топографски дизайн върху предните гумени стелки
  • Меднокафяви елементи върху панелите на предните врати и около вентилационните отвори и навигационния екран
  • Меднокафяви шевове на седалките
  • Бродирано лого „Dacia Link“ на предните седалки

„Extreme“ заменя ниво на оборудване Expression, което към момента е изборът на всеки 8 от 10 частни клиенти.

SPRING EXTREME С НОВ ДВИГАТЕЛ

С лансирането на Spring Extreme Dacia представя и новия двигател ELECTRIC 65 (65 к.с./48 kW). Наличен ексклузивно за Spring Extreme, двигателят е комбиниран с нова скоростна кутия, която увеличава въртящия момент, като същевременно осигурява подобрени ускорение и рекуперация.

Благодарение на новия двигател ELECTRIC 65, Spring Extreme се възползва от пробег от 220 км в WLTP комбиниран цикъл и 305 км в WLTP градски цикъл. Двигателят ELECTRIC 45 (45 к.с./33kW) ще продължи да се предлага за ниво на оборудване Essential.

SPRING, ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА УСПЕХА

От лансирането си през пролетта на 2021 г. Spring прави електрическата мобилност широко достъпна. Семпъл, забавен, ефективен: Spring е идеалният спътник за ежедневните пътувания.

Към момента за модела са генерирани повече от 100 000 поръчки.

Още по-впечатляващо е, че 3/4 от всички продажби са към частни клиенти.

Spring печели клиентите благодарение на идеалната комбинация между полезно оборудване и ценови условия. Данните, събрани от вече продадените автомобили, доказват, че моделът наистина отговаря на нуждите на клиентите:

  • Средни ежедневни пътувания от 31 км при скорост 26 км/ч
  • 75% от продадените Spring автомобили се зареждат у дома за средно 3,5 ч.

В допълнение, Spring идеално отговаря на изискванията за споделена мобилност, както и на очакванията на професионалните клиенти. В редица държави от края на 2022 г. Spring се предлага в лекотоварна версия – Spring Cargo, за професионалисти, търговци, доставчици и други, предоставяща неограничен достъп до сърцето на градските центрове. Независимо дали става въпрос за куриерски доставки или за транспортиране на обемисти предмети, Spring Cargo комбинира енергийни и финансови спестявания, комфорт при шофиране и мобилност без емисии.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин