Новини » Eкстровертен стил: новото MINI Cabrio Sidewalk

Eкстровертен стил: новото MINI Cabrio Sidewalk

0801
2020

За онези, които дори в разгара на зимата, очакват с трепет радостта от следващата пролет MINI представя една особено ексклузивна възможност за радост от шофирането без твърд покрив над главите.

С индивидуални елементи на дизайна и оборудването новото MINI Cabrio Sidewalk осигурява идеалните предпоставки за екстровертно излъчване в градския трафик. Иновативните и прецизно съгласувани концепции на цветовете и материалите на новия специален модел поставят свежи акценти за индивидуален стил и спонтанна радост от живота. Новото MINI Cabrio Sidewalk се предлага по пазарите в целия свят от март 2020 година. За специалния модел на открития премиум малък автомобил се предлагат три варианта на двигателите. Специално разработените за модела варианти на лаковите покрития на каросерията, на оформлението на гюрука, на дизайна на джантите и на интериора, както и множество специфични дизайнерски акценти осигуряват неподражаемо излъчване на новото MINI Cabrio Sidewalk.

Изразителният екстериор и стилната атмосфера в интериора гарантират на феновете на MINI особено емоционално изживяване под открито небе. С MINI Cabrio Sidewalk традиционният британски премиум производител създава още една атрактивна възможност за комбиниране на типичното за марката Go-kart усещане и ексклузивна атмосфера в уникална форма на шофирането под открито небе. Още при първото поколение специалният модел на MINI Cabrio със същото име повиши въодушевлението от шофирането под открито небе. Директният предшественик на актуалния открит модел с 4 врати под името MINI Cabrio Highgate също се вписа в списъка с ярки акценти в моделната гама на британската премиум марка.

Ексклузивно лаково покритие, уникално оформление на гюрука, специфични алуминиеви джанти  

Актуалното поколение на MINI Cabrio също е единственият открит модел в премиум сегмента на малките автомобили. Изключителната позиция на новото MINI Cabrio Sidewalk на автомобилния пазар се дължи на особената му ексклузивност. Благодарение на представеното за пръв път при специалния модел лаково покритие на каросерията Deep Laguna metallic тя се забелязва още на пръв поглед. Изразителният син цвят особено интензивно подчертава мощно оформените повърхности на автомобила. Спортните характеристики на открития модел с четири места допълнително се подчертават и от специфичните за модела ленти на предния капак с кантове в контрастен цвят. По желание за новото MINI Cabrio Sidewalk се предлагат и лаковите покрития Midnight Black metallic, White Silber metallic, Enigmatic Black metallic, Moonwalk Grey metallic и Thunder Grey metallic. Корпусите на външните огледала винаги са лакирани в цвета на каросерията.

Мекият покрив MINI Yours Sidewalk осигурява защита от дъжд и прекалено интензивни слънчеви лъчи. Създаденият специално за модела вариант на напълно автоматичния текстилен гюрук, който благодарение на електрическото си задвижване се отваря респективно затваря почти безшумно за 18 секунди, се отличава с типичната за MINI Yours особено висококачествена изработка със старателно втъкана графика. Със специфичен за модела дизайн са и 17-инчовите алуминиеви джанти на новото MINI Cabrio Sidewalk във варианта Scissor Spoke 2-tone. Допълнителен принос за неподражаемото излъчване имат и познатите като Side Scuttles рамки на страничните мигачи с обозначение на модела „Sidewalk“.

Характерна атмосфера в интериора: ексклузивно MINI Yours кожено оборудване, специфични повърхности в интериора

Пътят към интериора на специалният модел преминава над лайстните на праговете от матиран алуминий с надпис „Sidewalk“. Пътниците заемат място на седалки с ексклузивно изпълнение MINI Yours Leather Lounge Sidewalk. Кожените повърхности в цвят антрацит са комбинирани с контрастни шевове в цветовете Petrol и Energetic Yellow. Индивидуален акцент поставят и плетените кантове в цвят Petrol, както и логото „Sidewalk“. В тон с тях стелките са с кантове в тъмен Petrol и шевове в Energetic Yellow.

Интериорните повърхности на новото MINI Cabrio Sidewalk също са със специфичен за модела дизайн. Осветените декоративни лайстни от страната на пътника до водача в цвят Piano Black са комбинирани с акценти в петролен и сребрист цвят. Освен това елипсите на вратите също са в цвят Petrol. Друг акцент в интериора на специалния модел е спортният кожен волан с дискретно лого „Sidewalk“ в долната част и контрастни шевове.

В комбинация с пакета оборудване Sidewalk Chili специалният модел се оборудва и с LED фарове, LED фарове за мъгла, светлинен пакет за интериора, както и MINI Driving Modes, автоматична климатична инсталация, регулируема по височина седалка на пътника до водача и пакет за съхранение.

Радост от шофирането по мярка: избор между три двигателя

Гамата от задвижвания на новото MINI Cabrio Sidewalk включва три бензинови двигателя с технология MINI TwinPower Turbo. При новото MINI One Cabrio Sidewalk (среден разход на гориво: 5,8 – 5,5 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 131 – 125 г/км) 1,5-литровият 3-цилиндров двигател развива максимална мощност 75 кВт/102 к.с. Новото MINI Cooper Cabrio Sidewalk (среден разход на гориво: 5,6 – 5,2 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 128 – 118 г/км) също се задвижва от 1,5-литров 3-цилиндров двигател с мощност 100 кВт/136 к.с. Най-спортните изживявания под открито небе се осигуряват от 4-цилиндровия двигател с мощност 141 кВт/192 к.с. на новото MINI Cooper S Cabrio Sidewalk (среден разход на гориво: 6,7 – 5,5 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 152 – 125 г/км). Всички двигатели серийно се оборудват с 6-степенна механична скоростна кутия. Като опция за новото MINI Cooper Cabrio Sidewalk и новото MINI Cooper S Cabrio Sidewalk се предлага 7-степенна трансмисия Steptronic с два съединителя. Като алтернатива новото MINI Cooper S Cabrio Sidewalk може да бъде оборудвано и със 7-степенна трансмисия Steptronic Sport с два съединителя, която осигурява още по-бързо превключване и може да бъде управлявана с лостчетата за превключване на волана. Като допълнение на серийното оборудване на всички варианти на двигателите на специалния модел се предлага и богата гама от опции за повишаване на комфорта, радостта от шофирането и удоволствието под открито небе.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ