Eксклузивен електрически Smart за 94 000 лева!


25
мар.
2021

От фейслифта си през 2019 г. Smart може да се движи и изцяло електрически. А сега тунинг компанията Brabus представи собствена версия на електрическия модел. Тя носи името 92R, базирана е на EQ Fortwo Cabrio и от Brabus го определят като Urban Supercar. Разбира се, това е малко пресилено – но в действителност мощността, визията и оборудването се различават от базовата модификация. Цената също не е Smart: всеки от 50-те eкземпляра ще струва минимум 94 000 лева!

Комбинацията от по-ниско окачване, големи джанти и бодикит прави Smart-a да изглежда много масивен.

Пробег около 125 километра в екорежим

Brabus увеличава мощността с 10 к.с. до 92 (68 кВт), а въртящият момент е вдигнат с 20 Нм до 180. Пълната мощност обаче се „отключва“ само в режим „Sport+“. Тогава за 10,9 секунди „мъникът“ ускорява от 0 до 100 км/ч и достига максимум 130 км/ч. В екорежим динамиката остава без промяна, но автомобилът рекуперира енергия на по-висока степен – така трябва бъде постигнат автономен пробег около 125 километра.

ТЪРСИТЕ SMART НА СТАРО? РАЗГЛЕДАЙТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Бодикът прави визията на електрическото джудже доста по-агресивна. Три големи въздухозаборника “зеят” в предната броня, а задният дифузьор и праговете също правят външния вид по-атрактивен. Поставени са също червени акценти и странични огледала с корпуси в карбонова визия. В калниците откриваме алуминиеви джанти с различен размер – 6×16 цола отпред и 7×17 цола отзад, обути в гуми Yokohama. Oкачването е с колоувъри и „сваля“ Smart-а с 25 мм по-близо до земята.

Червените кожени седалки с шевове в контрастен черен цвят пасват добре на матово черния лак.

Спортни акценти и много кожа в интериора

Червената и черна кожа с шевове в контрастен цвят е основният акцент в интериора. Воланът е с маркер на дванадесет часа, а алуминий прави педалите, скоростния лост и лоста на ръчната спирачка да изглеждат по-благородно. В лайстните на праговете и опората за краката има осветени лога на Brabus. Ексклузивният характер на автомобила бива подчертан от различни лога и бродерии. Що се отнася до оборудването, климатикът, радиото и навигацията винаги са на борда серийно. Brabus ще направи 50 броя от 92R. Цените започват от 94 000 лева (47 481 евро). За толкова можете да си купите Mercedes C 300 Coupé…

Още по темата