Duster на газ и малко километри: перфектният семеен автомобил?

0512
2020

Dacia Duster предлага модерен дизайн и много място. Във вариант на пропан-бутан румънският SUV може да се кара и изненадващо евтино. В германския град Фиерсен (федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия) в момента е обявен за продажба евтин Dacia Duster 1.6 16V LPG от 2014 г. със 105 к.с. за 9950 евро (ок.19 900 лв.) – при това с гаранция. През 2014 г. този модел в луксозната линия оборудване Prestige е струва над 30 000 лв.

Досега белият Duster е изминал 78 792 километра. Според обявата автомобилът е имал само един предишен собственик. Dacia-та е богато оборудвана – разполага с климатик, кожени седалки с подгряване, навигационна система и електрически регулируеми и отопляеми външни огледала. Трансмисията е ръчна. Задвижването на четирите колела не е налично за варианта на газ. Като цяло, автомобилът изглежда добре поддържан, има сервизна книжка и не е удрян.

Duster използва платформата на Renault Clio и разполага с много място.

Duster е практичен и евтин, но има някои слабости

Duster е истински симпатяга – практичен и евтин. През 2011 г. AUTO BILD изпрати неговата версия 1,5 dCi 110 4WD Prestige на продължителен тест. Благодарение на честния си характер Duster бързо се превърна в любимец на редакторите – докато трансмисията не дефектира при пробег 33 413 километра – естествено, беше сменена гаранционно. В крайна сметка, румънският SUV премина тест за издръжливост на 100 000 километра с оценка 4. Какво казва TÜV? Пружините и амортисьорите не са проблемна зона. Но кормилната уредба дава дефекти – процентът на луфтовете е далеч над средния. Друго слабо място при Duster, отчетено на прегледите в Германия, са светлините – както предните, така и задните. И това дори за по-новите екземпляри. Спирачните тръбопроводи и маркучите, от друга страна, са солидни – едва след седмата година може да се наложи смяна на дисковете. Още oбяви за употребявани Dacia Duster ще откриете тук!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин