Dunlop Sport Maxx RT2: за повече сцепление и по-прецизно управление

Новата свръхвисокоскоростна лятна гума осигурява повече сигурност на пътя

2203
2016

Dunlop пусна на пазара новата си свръхвисокоскоростна (UHP) лятна гума Sport Maxx RT2, наследник на Sport Maxx RT. Препоръчана от независимите тестове на TÜV, проведени по поръчка на Dunlop, гумата демонстрира отлично сцепление и маневреност и осигурява по-бързо преминаване по тестовата отсечка в сравнение с предшественика си.

Sport Maxx RT е истински експерт, когато става дума за сцепление и прецизност на управлението, според независимите тестови резултати на TÜV Süd. Това я прави отличен избор за ситуации, в които се изисква върхово представяне и бърза реакция. Тестовите резултати показат 1,3% по-добро време на обиколка на мокро трасе в сравнение с осреднените резултати на четирите конкурента и 4,1% по-добра маневреност на суха настилка в сравнение с четирите водещи конкуренти. Гумата е и с 5,6% по-добра на кръговите тестове на мокро. В допълнение според тестовете на DEKRA, направени по поръчка на Dunlop, Sport Maxx RT2 осигурява 34% по-малко износване на най-тежката ос в сравнение със средните стойности на конкурентите си.

Ключови технически параметри:

  • Смес на протектора със смола за повече сцепление на сухо и мокро – базирана на растителна смола.
  • По-големи външни рамена – за подобрено сцепление в завой в сравнение с предшественика си.
  • Къси спирачни блокчета, които намаляват спирачния път, особено при висока скорост, в сравнение с предшественика й.
  • Еластична нишка на коланите, които осигуряват по-добра обратна връзка с пътя и прецизно управление в сравнение с предшественика.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин