Dunlop избрана от Honda за съcтезанията за издръжливост през сезон 2016


31
мар.
2016

Най-успешният производител на гуми в историята на Остров Ман ТТ и Световното първенство по издръжливост на FIM Dunlop беше избран отново от Honda Racing да осигури „сцеплението“  по време на предизвикателствата на сезон 2016.

И Honda, и Dunlop вдигат летвата още по-нависоко от успешния им сезон през 2015, когато Джон Макгинес взе 23-ата титла в кариерата си от Остров Ман ТТ. Това също така беше и 24-ата победа за Honda на Senior TT, която направи Honda най-успешния производител на мотоциклети в историята на състезанието. През 2015 година Dunlop  се качи на 10 подиума във всеки един ТТ класовете със състезатели, обути с гуми на производителя.

По-рано този месец тази победа получи признанието на фенове от цяла Европа за Greatest Fightback в кампанията на Dunlop, основана на дългата история на компанията в мотоспорта. Ангажиментът и демонстрацията на Макгинес привлякоха повече гласове от останалите героични битки, като победата на Марк Маркес от задната част на решетката на Ещорил през 2010 година и завръщането на Майк Хайлуд през 1978 и победата му на ТТ.

През 2015 година Макгинес разби рекорда с рекордното време на втората си обиколка на Senior Race 2015 със скорост от 132.701 мили/час.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин