DTM и липсата на Верлайн

В лицето на Паскал Верлейн, който се издигна до пилот във Формула 1, DTM загуби миналогодишния си шампион като участник

1004
2016

Преминаването на Паскал Верлайн (21) във Формула 1 отваря огромна празнина в DTM, най-вече при Mercedes. „При тестовете за Формула Паскавл винаги научаваше по нещо ново, което внасяше по някакъв начин в работата си като пилот на DTM“, разкри шефът на Mercedes DTM Улрих Фриц (38) пред AUTO BILD.

„Това много ни помагаше и във всички случаи беше много позитивно за нас. В продължение на две седмици той беше в симулатора и постоянно търсеше контакт с отбора, което беше една от най-силните му страни“, казва Фриц и добавя: „Егоистично погледнато, за нас беше по-добре Паскал да беше останал в DTM!” 21-годишният германец е най-младият шампион в историята на DTM, както и най-младият пилот, печелил старт от сериите – едва на 19 г.

Но и без помощта на Верлайн Mercedes има големи амбиции за идния сезон. Фриц коментира: „Като защитаващи титлата ни е много трудно да си поставим друга цел освен шампионското отличие. Тази задача обаче е всичко друго, но не и лесна.“ При теста в Хокенхайм тимът от Щутгарт отбеляза проблеми с новия силует на C63AMG. Audi доминираше по време на тестовете.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин