DS Virgin Racing наема Алекс Лин като резервен пилот

3001
2017

DS Virgin Racing приема подкрепата на Алекс Лин, пилот по развитието на Формула 1, пилот на Гран При 2/3/,  който ще заеме поста на резервен пилот. 23-годишният Лин ще допринесе със своя богат опит на пилот на „сингълсийтъри“ (едноместни болиди). Неговият списък с награди наброява титли във Формула Рено Великобритания и Гран При 3, роля на пилот по развитието във Формула 1 и титла в Макао.

Пристигането на Алекс Лин представлява успех за тима: „Virgin Racing със сигурност е най-готиният екип на шампионата. Те се вълнуват от състезанието и се раздават докрай в търсенето на успеха. Маркетинговият им подход и сам по себе си едноместният болид DSV02 са гениални. Като пилот, тези подробности са наистина важни за мен. Но това съдейства и за възможността едноместната кола редовно да печели състезанията!“

По повод на дисциплината, Алекс Лин продължава: „Без съмнение, Формула E е най-конкурентният шампионат в света, с пилоти от най-висока класа. Като пилот, всеки желае да участва в най-добрия шампионат, ето защо опитвам да намеря място във Формула Е, с добър екип. Така че много се радвам, че успях да подпиша с DS Virgin Racing!” DS Virgin Racing ще разчита на Алекс по време на тестовете за развитие и при подготвителните сесии на пилотите.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин