DS AUTOMOBILES ще бъде официален парtньор на изложението RETROMOBILE 2025

0207
2024

През 2025 година моделът DS ще отбележи празнично своята 70-годишнина, олицетворявайки и до днес един от шедьоврите на иновациите и френското изкуство на пътуването. Представен официално на автомобилното изложение в Париж през 1955 година, отдавна превърналият се в легенда модел оказва мигновено въздействие върху публиката и предизвиква феноменален ефект, отразен от хилядите формуляри за поръчка, попълнени още по време на изложението.

Моделът е призван да отрази авангардните постижения на френската индустрия чрез своята уникална технологична архитектура, елегантен дизайн, комфорт, безопасност и удоволствие от шофирането – амбициозна задача, с която DS се справя блестящо и се превръща в истинска легенда, в непреходно произведение на изкуството, което надхвърля рамките на автомобилния свят.

Официалният плакат на изложението Retromobile 2025 е фокусиран изцяло върху графичното изображение на концептуалната визия DS Balloon, създадено от прочутия рекламен специалист Клод Пюеш – една от основните фигури зад премиерата и пазарния дебют на DS. Тя е част от проведената през 1959 година рекламна кампания за модела, която подчертава първокласния комфорт в DS по оригинален и въздействащ начин, който и до днес оставя дълбок отпечатък в гените на марката DS Automobiles.

На него DS 19 е изобразен в яркооранжевия цвят „Tortoiseshell blonde“ и вместо върху колела стъпва върху четири големи балона, символизиращи сферите на хидропневматичното окачване, които сякаш се носят безтегловно в пространството. През изминалите десетилетия много от концептуалните изображения, издигнали DS в ранг на авангардно произведение на изкуството, обикалят света и допринасят за славата на легендарния френски автомобил.

Изложението Retromobile 2025 ще бъде един от ярките акценти в програмата на честванията на седемдесетата кръгла годишнина на DS, повече подробности от която ще бъдат оповестени скоро.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин