DS 9 на старо: най-луксозният френски модел на добра цена

0112
2023

Екземпляр от луксозния лайнер DS 9 в момента се предлага много изгодно като употребяван автомобил

Все по-често нови марки се опитват да предизвикат утвърдените величини в класа на луксозните автомобили. Пример за това е DS Automobiles, луксозният бранд на Citroën. Преди малко повече от три години французите представиха своя флагман – дългия 4,93 метра DS 9, с който искаха да откраднат клиенти от Audi, BMW и Mercedes.

Макар че този план не проработи според очаквания, DS 9 си остава добър начин да влезете в луксозния сегмент сравнително евтино – и да се отличавате от тълпата със стил. А на second hand пазара бихте могли да попаднете на някои от най-изгодните предложения.

Поглед към статистиката на продажбите в Германия обаче показва колко трудно може да се окаже търсенето на DS 9. От лансирането на модела там са продадени само около 200 бройки – не за ден или за месец, а за целия период от пускането на пазара. На фона на тези данни гамата от 13 модела в момента е почти богата.

Стилният DS 9 разполага с кожен салон и аналогов часовник.

Повечето от предлаганите автомобили са в един от трите варианта Plug-in хибрид; само един от обявените за продажба DS 9 е изцяло на бензинов двигател. Цените на употребяваните луксозни лайнери започват от малко под 70.000 лева.

Plug-in хибрид от първи собственик

Доказателството, че можете да спестите доста пари, ако се „разровите“ на second hand пазара, е този DS 9 E-Tense 225, който очаква своя нов собственик в германската автокъща B4-Automobile в германския град Бьонингщет (близо до Хамбург). Френският седан е с първа регистрация от март 2021 г., досега е имал само един собственик, а таблото отчита пробег едва 8700 километра.

Въпросният E-Tense 225 с предно задвижване осигурява системна мощност от 225 к.с., а с напълно заредена батерия Plug-in хибридът може да изминава до 55 километра. Що се отнася до оборудването, DS 9 изпълнява напълно обещанията на DS Automobiles. Освен панорамен покрив, печка и 360-градусова камера, шикозният французин разполага и със симпатични екстри като кожен салон и аналогов часовник.

Ако тези дни решите да си купите нов DS 9, по ценова листа ще трябва да платите минимум 131.805 лева. А употребяваният „французин“ в момента е обявен само за 35.900 евро (ок. 71.000 лева). Звучи като добра оферта.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин