DS 7 VAUBAN – брониран Plug-in-хибрид

0406
2024

DS 7 VAUBAN е автомобил със специална защита и обща дължина 4,59 метра, създаден на основата на серийния DS 7 E-TENSE 4×4 300. Пътническото пространство е защитено с арамидни облицовки – клас леки и изключително устойчиви на механични въздействия и топлина материали, високоякостни полимерни влакна HPPE (High Performance Polyethylene), панели от закалена стомана и бронирано остъкляване, гарантиращи балистичен клас на защита VPAM 4 (при нападение с ръчни огнестрелни оръжия). Трансформацията цели постигане на максимална ефективност по отношение на безопасността при запазване на първокласния комфорт – разликите в поведението на пътя на бронирания модел са минимални, тъй като собственото му тегло е увеличено само със 164 килограма в сравнение със стандартния DS 7 E-TENSE 4×4 300.

Спирачният път на DS 7 VAUBAN е еквивалентен на този на DS 7 E-TENSE 4×4 300, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само с две десети повече – 6,1 вместо 5,9 секунди. Поведението на пътя също запазва своите отлични характеристики благодарение на адаптивната система с видеосканиране на пътната настилка DS ACTIVE SCAN SUSPENSION, а отличният за премиум SUV сегмента диаметър на завой от 10,45 метра е напълно запазен.

Използваните при DS 7 VAUBAN технически решения го превръщат в уникално предложение, което отдава дължимото на френското изкуство на пътуването. В допълнение към сравнимото с това на стандартния DS 7 пътно поведение, моделът може да се управлява и с обикновена шофьорска книжка – за разлика от повечето конкурентни модели, които изискват специално обучение на водачите и професионално СУМПС за тежкотоварен автомобил.

Трансформацията на вътрешното пространство се извършва под строгия контрол на майсторите на марката, които следят за образцово ниво в прецизността на изпълнението и влагането на най-висококачествените материали. На практика интериорът на бронираната версия DS 7 VAUBAN се различава по релефните емблеми Vauban и добавянето на специални контролни прибори. Наред с  включената в брошурата гама от допълнително оборудване, по желание на клиента се предлагат и пакети от допълнителни възможности и удобства – както за защита (автоматична пожарогасителна система, специална вентилация със затворен кръг на циркулация, предупредителна сирена, разговорно устройство тип интерком и т.н.), така и за повишаване на комфорта на борда (допълнителни USB гнезда, лампи за четене и т.н.) и персонализация на автомобила (допълнителни цветове на външното лаково покритие, материи и тапицерии в интериора, декоративни бродерии, стойки за знаменца и т.н.). В резултат на новото сътрудничество между WELP Group и DS Automobiles, DS 7 VAUBAN се произвежда изцяло във Франция – ограничената серия се сглобява в завода в Мюлуз, след което се преустройва от специалистите на WELP France в част от бившите производствени съоръжения на Stellantis в Еримонкур.

Името на специалния модел DS 7 VAUBAN идва от наименованието на верига от крепости и укрепени съоръжения, изградена в края на XVII век. Укрепленията Вобан са общо дванайсет, разположени са в десет различни департамента (окръга) на Франция и днес са част от списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Прочутият маркиз Себастиен Льо Престр дьо Вобан надзирава изграждането на над сто крепости и фортификационни съоръжения като част от градски укрепления, самостоятелни или комплексни вериги на територията на Франция и цяла Европа. Няколко цитадели и крепости в Азия и Африка също възприемат създадените от Вобан концепции и системи за укрепена защита.

„Моделът със специална защита DS 7 VAUBAN е плод на сътрудничеството ни с WELP – един от най-големите специалисти в света в областта на трансформацията и производството на бронирани автомобили. DS 7 VAUBAN е предназначен за взискателните клиенти на марката, които търсят типичните за DS Automobiles изисканост и комфорт в съчетание с доказано ефективни решения за защита при евентуални атаки. Горди сме, че можем да предложим подобен продукт в нашата гама.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин