DS 7 Crossback: това изкуство ли е или наистина се движи?


24
апр.
2020

Можем да се проявим като лоши и да попитаме: „Бихте ли го направили?“. Бихте ли дали 120 000 за SUV, който дели една и съща техника с Opel Grandland X и Peugeot 3008? Толкова пари за автомобил, в чийто талон като производител стои… Не, приятели, не пише Citroën! DS не е разкрасен шеврон в концерна PSA, а нещо, което е например Lexus за Toyota, Infiniti за Nissan, Maybach за Mercedes. Въпреки, че 120 000 лв… Дали DS 7 Crossback E-Tense 4×4 наистина струва толкова? Нека се огледаме. DS 7 е 4,57-метров SUV или с 12 см по-дълъг от 3008, както и с 9 см по-дълъг от Grandland X. Забелязва се на задната седалка, където качването е удобно, а пространството за краката – превъзходно! Задните облегалки се сгъват поотделно и с натискане на бутон – естествено френският президент Еманюел Макрон и съпругата му трябва да се возят и пътуват удобно в своя държавен автомобил. Сега обаче се качваме отпред и забравяме за ВСИЧКО, което знаем за автомобилите.

Двата отвора не са фалшиви, наистина вътре има ауспухови тръби. Все пак хибридът е с 300 к.с.

Стъклоповдигачи? На централната конзола, до тях лост на автоматичната трансмисия, който прилича на банан. Тъчскрийнът отдолу реагира на бутони за бърз избор, кожата по арматурното табло е висококачествена, а когато натиснеш бутона за стартиране над монитора, автоматично се появява часовник. Човече, DS, именно толкова премиум очаквахме! Остава въпросът: изкуство ли е това, или може да се движи? Прави последното доста добре. Plug-in-хибридът има 1,6-литров турбобенизнов агрегат с 200 к.с. и два електромотора на предната и задната ос с по 110 к.с. всеки. Прави системна мощност от 300 к.с. и 520 Нм максимален въртящ момент. Батериите с капацитет от 13,2 кВтч. са разположени под задната седалка, като изцяло електрическият пробег на модела е 52 километра.

Огромен тъчскрийн, стъклоповдигачи и режими на движение на централната конзола. При спиране уредът на арматурното табло се завърта

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >