DS 7 Crossback за новия френски президент

1705
2017

За първото си пътуване като президент на Франция Еманюел Макрон избра DS 7 Crossback, последния модел на DS Automobiles, чието лансиране беше само преди два месеца. Този „президентски“ автомобил беше специално персонализиран с отварящ се покрив, така че президентът да има възможност да поздрави хората, събрали се на Шанз-Елизе.

Гордост за марката DS е, че DS 7 CROSSBACK е автомобилът, който френският президент използва при встъпването си в длъжност, както и че DS 7 CROSSBACK се появява в движение за първи път пред публика на официална церемония само няколко месеца след пускането му. С този исторически момент марката DS, чиято амбиция е да олицетворява френското ноу-хау и иновациите в автомобилната индустрия, следва традицията да бъде официален производител на автомобили за президентството на Франция. Моделите DS са емблематични и произходът им се корени в историята, като се използват много пъти по подобен символичен повод в Петата република.

 „Президентски DS 7 CROSSBACK“ – подробностите накратко

–          Първият DS 7 CROSSBACK по обществената пътна мрежа: инженерите и механиците на DS работиха по този уникален президентски автомобил 7 месеца преди официалното му пускане на пазара (първите доставки започват през януари 2018 г.)

–          Боядисан в „мастилен“ цвят „Blue Ink“, автомобилът се отличава със специално направен отварящ се покрив, маркиран е с герба на Френската република и има поставка за националния трикольор.

–          Интериорът в стил Black Art (наречен „Opera Inspiration“ на район на Париж) е преработен от френско творение („Toile de Laque“ е пригоден и създаден от занаятчия, признат със своя опит и ноу-хау в декоративното позлатяване: Ателие Мори (Atelier Maury)

–          20-цоловите джанти се отличават с фино изработени позлатени елементи.

–          Повечето от високотехнологичните елементи на DS 7 Crossback включват някои нови компоненти, които ще се предлагат с този автомобил: DS Connected Pilot, предлагащ автономно шофиране, DS Active Scan Suspension, системата на DS на 21-и век – окачване, което използва камера, за да предвиди сблъсъци и неравности в пътната настилка, за да гарантира, че президентът и бъдещите ползватели на този автомобил ще могат да се насладят на спокойно пътуване.

 

„Президентският“ DS 7 CROSSBACK ще бъде показан с гордост в DS WORLD Париж на адрес улица „Франсоа Първи“ № 33, скоро след приключване на ангажиментите по официалната церемония.

Марката DS продължава традицията да бъде официален доставчик на автомобили за президентство на Франция: DS е била предпочитаният превоз на генерал Шарл дьо Гол през 60-те години на миналия век, с версията SM за Клод Помпиду в началото на 70-те и техните наследници Жискар д’Естен (DS 23 Престиж), Франсоа Митеран и Жак Ширак през 1995 г. за встъпванията им в длъжност, като най-скоро, през 2012 г., DS 5 е бил използван от Франсоа Оланд.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин