DS 7 Crossback атакува Q3 и Х1!

DS 7 Crossback е първият SUV на младата френска марка. С иновации и качество DS иска да се наложи – и то като премиум модел. Ние се докоснахме до него!

2802
2017

Chanel, Dior, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton – френските дизайнерски марки се радват на световна известност. Само при автомобилите Страната на петлите не може да се похвали с „премиум присъствие“. Със сериозна моделна офанзива DS Automobiles иска да промени това и да атакува именно в премиум сегмента. В началото на 2018 г. на пазара ще се появи DS 7 Crossback. Нова марка, нов модел и нова ориентация – DS 7 Crossback е първият SUV на DS Automobiles. Той е базиран на платформата EMP2. И за да може автомобилът да бъде квалифициран като „премиум“, DS предлага иновации, качество, обслужване и малко история.

В началото на 2018 г. SUV-ът ще се появи на пазара с големи амбиции – да открадне от пазарния дял на бестселъри като Audi Q3 и BMW X1. В групата с конкурентите влизат също Range Rover Evoque и Lexus NX 300h. С дължина 4,57 м и широчина 1,89 м френският SUV превъзхожда германските си опоненти по размери. Lexus-ът и „братът“ по платформа Peugeot 5008 обаче са дори по-големи със своите 4,60 м. За да спечели нови клиенти, DS 7 залага на стила. Шестоъгълната радиаторна решетка е „наследена“ от E-Tense Concept, дневните светлини са с вертикална ориентация, а линията на капака на двигателя е изнесена нагоре. Новият DS SUV прави впечатление на много фин, а DS представя дизайна като неподвластен на времето. Моделът ще бъде произвеждан в Китай и във Франция.

Просторен интериор

Сериозните външни размери (дължина 4,57 м и широчина 1,89 м) влияят добре на вътрешния простор на DS 7 Crossback. Предлаганото място отпред и отзад е достатъчно, качването е лесно. Отворът на вратата и височината на седалките (по желание – с климатизация) са добре проектирани. Облегалката на задната седалка се регулира електрически – за по-голям обем в багажника (до 628 литра) или за по-удобна позиция на седене. За качеството на материалите няма какво точно да кажем, тъй като автомобилът от снимките е предсериен. Бихме споменали единствено, че кожата в линия на оборудване Opera е много по-мека от предлаганите често имитации. В това отношение премиум претенциите са напълно оправдани. Декоративните елементи по арматурното табло също са много качествени. DS предлага 12 различни комбинации на оборудване за DS 7 – но останахме малко разочаровани от факта, че човек не може да избира произволно комбинации от отделни декоративни елементи и типове кожа извън предложените от производителя конфигурации. По този начин максимална индивидуализация не е възможна.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин