/ DS 3 Crossback: благороден електрически SUV на малко километри и добра цена

DS 3 Crossback: благороден електрически SUV на малко километри и добра цена

Все повече автомобилни производители добавят към основната си марка и втора, ориентирана към определен кръг от клиенти. От 2015 г. по този път тръгна и Citroën – французите искат да достигнат до водачите с по-високи стандарти по отношение на комфорт и лукс с DS Automobiles.

В гамата на бранда влиза и компактен SUV, наречен след фейслифта си DS 3. Преди това моделът се предлагаше под името DS 3 Crossback. Oсвен с конвенционално задвижване, SUV-ът се продава и в електрически вариант – E-Tense. В момента като нов той струва минимум 91 972 лева. Но ако сте готови да карате малко употребяван представител на модела, ще можете да спестите доста пари, показва бързият преглед на онлайн борсата на AUTO BILD.

Тъй като в Германия моделът не е толкова известен, предлагането на употребявани екземпляри от него също е ограничено. Ако търсите само електрически варианти на DS 3 Crossback и ограничите пробега до 30 000 км, ще попаднете на около 20 обяви – сред които и някои доста изгодни (поне на пръв поглед).

След по-малко от 10 000 километра състоянието на елегантния интериор е безупречно.

Както повечето електрически модели от Stellantis Group (към която спадат Citroën и DS Automobiles) през последните години, DS 3 Crossback също използва унифицирана техника – компактният SUV е оборудван с електромотор, генериращ 100 кВт. Максималният пробег – до 320 километра, би трябвало да бъде достатъчен за ежедневните пътувания на повечето водачи.

Автомобил, който почти не е каран – на добра цена

Пример за наистина атрактивна оферта е този DS 3 Crossback E-Tense Grand Chic, който се продава от Autohaus Siebrecht в германския град Услар, федерална провинция Долна Саксония. Развиващият 100 кВт електрически SUV втора употреба е с първа регистрация от юни 2019 г. и изглежда като нов на снимките към обявата. Пробегът също е впечатляващ – досега електромобилът е навъртял само 9745 километра.

Имиджът на DS Automobiles като луксозна марка се отразява и в оборудването на компактния SUV. Докато други модели в този сегмент са доста пестеливи по отношение на функциите за комфорт, DS е направо разточителен. Crossback E-Tense е оборудван с кожен салон, камери за 360-градусов обзор, LED фарове, head-up дисплей и др. И всичко това на справедлива цена: 52 900 лева (26 990 евро) – или с около 28 000 лева под стойността на автомобила като нов.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин