DS залага на изтънчен заводски тунинг

В Париж марката представя първия си проект, създаден по желание на клиент: DS 5 Commande Spécialе

2809
2016

Индивидуализацията на автомобила и неговият тунинг са нещо добре познато. В последно време обаче тенденцията е колите да бъдат „персонализирани“ още от производителя – т.е. да не се намесват фирми за следзаводски тунинг. Престижният бранд на PSA DS представя своята програма за поръчкови автомобили в Париж посредством DS 5 Commande Spécialе. В този проект притежателката на автомобила представя вижданията си за него на директора по дизайна на марката Тиери Метроз. Заедно с него тя съставя списък от своите желания – за кожата на седалките и панела на бордното табло, за специални материали, за стелките на пода и т.н. DS предлага на клиентите си дори възможност да създадат свой собствен цвят на каросерията с помощта на дизайнер. След като собственикът на DS реши какво иска, екип от художници и тапицери се захваща за работа.

За да бъде проектиран и изработен уникалният DS 5, са били необходими 4 месеца труд. Резултатът: автомобилът е в наситен черен цвят с ефект на пайети, наречен Stardust Black, специално създаден за клиента, и интериор, изпълнен с изключителен финес.

В купето ключовата дума е елегантност: известният дизайн на тапицерията на седалките, напомнящ каишка на скъп часовник, е интерпретиран с елегантни ширити-плетеници върху естествена кожа Nappa, които се намират също на панелите на вратите, на козирката на компютъра, на централния подлакътник и кората на багажника. Декоративните елементи на интериора (на волана, на дръжките на вратите, на тавана…) са облечени в черна кожа с метален блясък, с което се подчертава красотата им. 

Елегантност излъчват кадифето в зелен цвят Vert Amétryne (което напомня цвета на DS E-Tense, спечелил клиентката) във вътрешното пространство на отделенията за съхранение на предмети и стелките на пода, с комфорт и дебелина, уникални за автомобилния свят, в същия наситен зелен цвят в „кресчендо“. Финалният акцент на персонализирането е топката на скоростния лост с 3D печат  изцяло титан, имитиращ мотива на плетения ширит от кожа на седалките, премиера за автомобил на клиент.

Тъй като прецизното изпълнение се оценява от вниманието към детайла, и кората за покриване на багажника е обвита в кожа и има кутия за съхранение на предмети с отделения, в които може да се сложи  костюм или сако за коктейл. Комплект за багаж, уникален и съчетан с декорацията, е изработен на ръка от телешка кожа с хастар от плат сатен в зелен цвят Vert Amétryne.И накрая, подобно на практиката на големите луксозни модни къщи, в кутията за съхранение на предмети, която се намира в централния подлакътник е поставена гравирана плочка, на която пише „Изработено в ателие на DS – септември 2016 „, с което се подписва съавторството с клиента.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин