DR4: просторен и изгоден

1912
2019

Много пространство и много екстри за малко пари: тази проста формула използва „острието“ на новата за българския автомобилен небосклон марка DR – DR4. Но какво се крие зад тези две букви? Това са инициалите от фамилията на нейния създател – Масимо ди Ризио, който успява успешно да наложи бранда в родината си още от 2006 г. DR произвежда автомобили с италиански VIN, но с компоненти, поръчани от азиатски гиганти като Chery и JAC (какъвто е случаят с DR4).  В Италия се извършва преасемблиране и фино „изпипване“ на машините по стандартите от Ботуша – както доказва фината кожа с червени шевове на нашия тестови автомобил.

Светъл и просторен: интериорът на DR4 е най-сериозното предимство на модела, защото разполага с много място и интелигентна подредба

Тя е част от стандартното оборудване на модела – което е неговият основен коз в борбата за клиенти на бюджетни коли. При просторния SUV, дълъг цели 4,34 м, почти не са предвидени екстри за доплащане: автоматичен климатик, система от четири камери за 360-градусов обзор, круиз контрол, сензори за паркиране, инфотейнмънт система с 8-инчов тъчскрийн, подгряване за шофьорската седалка… за всичко това на клиентите няма да се налага да натоварват допълнително банковите си сметки, след като инвестират 33 390 лева в DR4.

Нашият тестови автомобил обаче е малко по-скъп – той излиза 35 190 лева, оборудван с уредба на пропан-бутан. Като любители на алтернативните задвижвания италианците предлагат и вариант на метан срещу 38 290 лева. За целта те залагат на 1,6-литров атмосферен агрегат със 115 к.с., продукт на австрийската фирма AVL. Този двигател е от старата школа и не се слави с особена динамика, но в нашия тест при смесен цикъл с по-голям дял градско шофиране консумираше около 8 л/100 км – прилична стойност за SUV от подобен калибър с изключително щедро пространство както на първия, така и на втория ред места. Като цяло, моделът е с комфортна настройка и предпочита спокойното придвижване.

Много хора извръщат глави след просторния SUV – с него няма да останете незабелязани

DR4 малко напомня на корейски или японски автомобил от миналото. Интериорът е подреден добре и ергономично, уредите са лесно „четими“ – тук ще свикнете с управлението още от първото качване в автомобила. От друга страна, естествената кожа с червени шевове внася приятен акцент с италиански стил – точно какъвто трябва да притежава модел, идващ от Италия. 8-инчовият дисплей на инфоразвлекателната система е разположен високо и с него ще оперирате много удобно – но навигацията ще можете да ползвате само през свързан смартфон посредством функцията Mirror Screen.

Системата с 4 камери за 360-градусов обзор е част от серийното оборудване…

…също както и коженият салон

ИЗВОД

Търсите многофункционален автомобил, който да щади бюджета ви? Тогава DR4 е добро решение за вас – стига да не искате динамика, а просто много място за цялото семейство и щедро оборудване. 5-годишната гаранция създава усещане за увереност по отношение на все още непознатия у нас бранд.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин